Δεν φαίνεται να μας έχουν και πολύ εμπιστοσύνη οι δανειστές μας και σκέφτονται να εγκαταστήσουν στην Ελλάδα υπερ – επίτροπο εν ενέργεια στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και ρόλο στην εφαρμογή του νέου μνημονίου ενώ η αποστολή του θα είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με τοποεπιτηρητή του ΔΝΤ κ. Μπόμπ Τράα.

Ο νέος υπέρ – επίτροπος θα συνεργάζεται με στελέχη της Κομισιόν που θα τοποθετηθούν στη νέα Διεύθυνση Σχεδιασμού, Διαχείρισης και Παρακολούθησης του υπουργείου Οικονομικών που θα είναι το νέο στρατηγείο για τη βελτίωση της διαχείρισης και της εποπτείας των μεταρρυθμίσεων.

Το στρατηγείο αυτό θα πρέπει έως το τέλος Μαρτίου 2012 να δημοσιεύει τριμηνιαίους δείκτες παρακολούθησης για κάθε βασική πρωτοβουλία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα η Κυβέρνηση θα ζητήσει την παροχή τεχνικής βοήθειας από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ ή άλλους οργανισμούς σε τομείς προτεραιότητας.

Η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα που σήμερα έχει ως επικεφαλής τον Χόρστ Ράιχενμπαχ θα συντονίζει τις ανωτέρω δράσεις τεχνικής βοήθειας.