Αισιόδοξοι εμφανίζονται συνεργάτες του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά ότι τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ θα δοθεί το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI και τη δανειακή σύμβαση.

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ζητήσει να μη γίνουν εκλογές. «Ο χρόνος των εκλογών είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της Ελλάδας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαψεύδουν επίσης ότι ζητούν δεσμεύσεις και από τα κόμματα που δε στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως διαψεύδουν ότι έχει επανέλθει στο τραπέζι το ζήτημα της επιτροπείας.

Επιβεβαιώνουν ωστόσο ότι υπάρχει κλίμα πολιτικής αμφισβήτησης στην Ευρώπη, γύρω από το αν υπάρχει στην Ελλάδα βούληση υλοποίησης του πακέτου και αν θα υπάρξει μετά τις εκλογές.

«Δεν έχει τεθεί θέμα μηχανισμού που θα παρακρατά τα ελληνικά έσοδα» απαντούν στις σχετικές πληροφορίες, ωστόσο επιβεβαιώνουν ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ειδικού λογαριασμού που ζητούν κυρίως οι Γερμανοί.