Από κόσκινο θα περνάνε τα υψηλά εισοδήματα καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην τοποθέτηση 1.000 ελεγκτών.

Οι υποψήφιοι θα περάσουν αύριο από ειδική γραπτή δοκιμασία η οποία θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συνέντευξη ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, ενώ εξαιρούνται όσοι έχουν τιμωρηθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη, για οποιοδήποτε παράπτωμα ή ποινική δίωξη ή συμπληρώνουν το όριο ηλικίας ή τον χρόνο υπηρεσίας για συνταξιοδότηση μέσα στην επόμενη τριετία από την ημερομηνία επιλογής.

Οι επιλεγέντες θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας με το οποίο θα δεσμεύονται για την επίτευξη των εισπρακτικών στόχων σε 24 δράσεις και θα αξιολογούνται ανά μήνα.

Τέλος, οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με καταθέσεις, εισοδήματα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, τα οποία θα επεξεργάζονται και θα διασταυρώνουν.