Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους μεταξύ του IFF της ελληνικής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό στελέχη του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) είχαν συσκέψεις με τραπεζικά στελέχη και πρώην έλληνες υπουργός στους οποίους απεύθυναν δύο βασικά ερωτήματα.

«Θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω; Θα εφαρμόσετε όλα όσα θα προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση;» Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποι των πιστωτών της Ελλάδας αναζητούσαν έγκαιρες προβλέψεις για την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων στην χώρα, καθώς εκτιμούν πως υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν οι προωθούμενες αλλαγές η ελληνική οικονομία σταδιακά θα σταθεροποιηθεί και θα εξέλθει από το υφεσιακό κλίμα.

«Θεωρούν πως όσο πιο γρήγορα επανέλθουμε σε ανάπτυξη, τόσο πιο γρήγορα θα απομακρυνθούν οι ανησυχίες για ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», δηλώνει πρώην υπουργός που βολιδοσκοπήθηκε από το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε η όλη συζήτηση να συνδέεται με την εμμονή των πιστωτών στην εισαγωγή ρητρών ΑΕΠ στα νέα ομόλογα, ωστόσο εστίασε στην αγωνία του IIF για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της βούλησης για αλλαγές.