Τη σημασία των διαρθρωτικών αλλαγών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξη του στους «Νέους Φακέλους» του Σκάι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι σημαντικές και θα πρέπει να εφαρμοστούν καθώς δεν θέλουμε η Ευρώπη να ξαναβρεθεί σε αυτή την κατάσταση».

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως οι Έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι «το φάρμακο είναι πικρό, αλλά βοηθά», ενώ σημείωσε πως η αλληλεγγύη της Γερμανίας προς τη χώρα μας είναι αξιοσημείωτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη συμμετοχή της χώρας του στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Όσον αφορά στις υποβαθμίσεις της Γαλλίας αλλά και άλλων κρατών – μελών της Ευρωζώνης, ο Βεστερβέλε επεσήμανε πως η Ε.Ε. θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα με αυτοπεποίθηση και χαλαρότητα, καθώς και στο παρελθόν είχαν γίνει ανεξήγητες υποβαθμίσεις. Παράλληλα, επανέλαβε μια γνωστή πρόταση της Γερμανίας για την ίδρυση ανεξάρτητων ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης.