Η Άνγκελα Μέρκελ, που συμμετέχει στην σύνοδο κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες, δεν είναι σίγουρη, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Les Echos», αν θα είναι πιθανό να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις της Ευρώπης μαζί με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μέσω μίας συμφωνίας των 17 στην Ευρωζώνη.

«Μία σύνοδος, όλων των κινδύνων» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Le Figaro» για τα πρώτα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, που θα καθορίσει για πολλούς μια νέα μορφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε όλες τις γλώσσες, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες μιλούν για “στάσεις διαπραγμάτευσης”. Όπως πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα κάθε αθλητής προθερμαίνεται και ετοιμάζει τους μύες του», αναφέρει η εφημερίδα συγκρίνοντας τη Σύνοδο Κορυφής με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. «Πρέπει να αντιμετωπίσουν το αγριεμένο κοινό, την ένταση του παιχνιδιού, αλλά όλοι ξέρουν ότι το τελικό παιχνίδι θα κρίνει την έκβαση. Όλοι περιμένουν τι θα γίνει στην γραμμή του τέρματος», σχολιάζει.

Τέλος, η Libération, αναφέρει ότι ίσως τα σημερινά αποτελέσματα της συνόδου, θα αποτελούν τον τελευταίο γύρο πριν από τη «διάλυση». Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται για την «τελευταία τους ευκαιρία» και αυτό μπορεί αυτή τη φορά να είναι αλήθεια, σημειώνει.