Η αποτυχία της Συνόδου Κορυφής να επιτευχθεί συμφωνία για την τροποποίηση της ευρωπαϊκής Συνθήκης και το χάσμα μεταξύ Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί και Ντέιβιντ Κάμερον κυριαρχούν σήμερα στις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες.

Spiegel: Η συμφωνία για την τροποποίηση της Συνθήκης της ΕΕ αρχικά απέτυχε

«Οι Βρετανοί θέτουν τον εαυτό τους… απέναντι. Το βράδυ της Παρασκευής, δεν υπήρξε συμφωνία σχετικά με τροποποίηση της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση του ευρώ. Πλέον επιχειρείται μια λύση εντός των 17 χωρών της Ευρωζώνης». Σε άλλο άρθρο του γερμανικού περιοδικού αναφέρεται ότι «η Μέρκελ καταστρέφει ότι έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια».

Bild: Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ εκρήγνυνται!

«Οι Βρετανοί βρίσκονται… εκτός των συνόρων. Η ΕΕ αντιμέτωπη με τη διάσπαση μετά την αποτυχία της συμφωνίας για την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας».

Welt: Η τροποποίηση της Συνθήκης της ΕΕ από τους 27 απέτυχε

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον έχει προφανώς σκοπό να σταθεί απέναντι στις προθέσεις Γαλλίας και Γερμανίας.
“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια της τροποποίησης των συμβάσεων είναι πλέον απούσα”, παρατήρησε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος διπλωμάτης”». Για «μικρή νίκη της Γερμανίας», κάνει λόγο η Welt, αναφορικά με τους περιορισμούς στα κρατικά χρέη και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.