Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με δύο ώρες καθυστέρηση λόγω της φάρσας για βόμβα. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι «η απόκλιση από τα έσοδα είναι 350 εκατ. και όχι 1,5 δισ. όπως διαβάζει. Για το 2010 πρέπει το έλλειμμα να μην ξεπεράσει το 8,1% και ως απόλυτο νούμερο τα 18,5 δισ. ευρώ».

Επισήμανε τους κινδύνους όπως τη στέρηση εσόδων, τις δαπάνες του κράτους, τις επιχορηγήσεις, τις προμήθειες των νοσοκομείων. Επίσης μίλησε για θετικά στοιχεία όπως η προσπάθεια για τη πάταξη της φοροδιαφυγής που έχει αποδώσει διπλάσια έσοδα σε σχέση με πέρσι. Τα έσοδα από παλιές οφειλές ήταν 1,2 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αυτά θα ενισχυθούν από την είσπραξη του ΕΤΑΚ, του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τη 2η αύξηση του ΦΠΑ και την 3η αύξηση στα καύσιμα και τα τσιγάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως όσο μπαίνει μια τάξη στις δημοσιονομικές δαπάνες, τόσο έχει μεγάλη σημασία να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Το νέο φορολογικό πλαίσιο, ο Καλλικράτης, οι αποφάσεις στο Διαδίκτυο, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ήταν μερικά από τα παραδείγματα μεγάλων τομών που χρησιμοποίησε.