Τα αποτελέσματα των συναντήσεων μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων της τρόικας θα παρουσιάσουν σήμερα οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Αμέσως μετά συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η τελευταία συνάντηση των ελεγκτών με τον υπουργό ήταν μαραθώνια, καθώς διήρκεσε περισσότερο από έξι ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα θα υπάρχει αναφορά για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, όχι όμως για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, όπως γράφει το skai.gr. Επίσης, θα απευθύνονται συστάσεις για επιτάχυνση των κινήσεων σε τομείς όπως η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, η ενίσχυση φορολογικών εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών, η αντιμετώπιση του πληθωρισμού κ.λπ. Συστάσεις θα απευθύνονται και για τα ελλείμματα των ΟΤΑ, των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία επιβαρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

Η εκταμίευση, ωστόσο, της δεύτερης δόσης του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, θεωρείται δεδομένη και αναμένεται στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο στοίχημα, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι η εξασφάλιση της τρίτης δόσης, η οποία πρέπει να εκταμιευθεί στο τέλος του Δεκεμβρίου και θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των συστάσεων της τρόικας, καθώς και από το νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011, τον Οκτώβριο.