Κατσέλη: Στόχος της Εθνικής ο ηγετικός ρόλος στην ανάκαμψη της οικονομίας

Πώς αποτιμά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη Finansbank η πρόεδρος της τράπεζας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:21
18/01/2016
Κατσέλη: Στόχος της Εθνικής ο ηγετικός ρόλος στην ανάκαμψη της οικονομίας
1
loading

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης της θυγατρικής της στην Τουρκία, της Finansbank, η Εθνική Τράπεζα θα είναι η ισχυρότερη τράπεζα στην ελληνική τραπεζική αγορά από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας και στόχος θα είναι να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, επισήμανε η πρόεδρος της τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προσφέρει σημαντική ρευστότητα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, η οποία θα διοχετευθεί προς τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών και θωρακίζει τη φερεγγυότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΤΕ

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η ΕΤΕ θα μπορέσει να:

- Προχωρήσει με την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των CoCos ύψους 2 δισ. ευρώ, κίνηση που θα αποφέρει ωφέλειες ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

- Δρομολογήσει την αποπληρωμή «ακριβών» Pillar 2 bonds (μη καλυμμένες ομολογίες που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου) και να αποδεσμευτεί σταδιακά από τον ELA, γεγονός που θα εξασφαλίσει σημαντική ευελιξία και ενισχυμένη κερδοφορία για την ΕΤΕ (περίπου 100 εκατ. ευρώ άμεσο όφελος σε ετήσια βάση).

- Αποπληρώσει σημαντικό ποσοστό των κρατικών ενισχύσεων που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της διοίκησης στο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο capital plan.

- Βελτιώσει τους βασικούς χρηματοοικονομικούς της δείκτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kriton 5

    Και αφού δώσει τα λεφτά που εισέπραξε στα χρέη πού έχει, με τα ψιλά που τυχον περισσεύουν θα δώσει δάνεια για να δουλέψει η οικονομία; Στο πηγάδι του χρέους πήγαν και αυτά... Δυστυχώς. Μηδέν πάλι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει