«Διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται τίποτα από την ημέρα που φύγαμε από την Αθήνα μετά τον τελευταίο έλεγχο». Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της τρόικα στο «Βήμα της Κυριακής», εκφράζοντας την κοινή πεποίθηση που διαμορφώνεται στην «ελληνική ομάδα» της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ότι η μηχανή παραγωγής και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε σημαντικά τη λειτουργία της τον τελευταίο μήνα και ότι στην Ελλάδα επικρατεί «μεταρρυθμιστική κόπωση», με αποτέλεσμα ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει ψηφίσει η Βουλή να καθίστανται μη εφαρμόσιμες.

Επίσης, η τρόικα θεωρεί λάθος την εναπόθεση ελπίδων για «γρήγορη λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, οι οποίες φαίνεται ότι διαψεύστηκαν κατά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Τέλος, η τρόικα κρίνει λανθασμένη την επιθυμία της κυβέρνησης για «φιλική αναδιάρθρωση». Η τρόικα προειδοποιεί ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε πιο αυστηρό μνημόνιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.