Τα ζώα ήταν πάντα μέρος της ανθρώπινης οικονομίας και οι τιμές που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτά, μερικές φορές είναι εξωπραγματικές.

Κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένα μοναδικό πρόβατο Τέξελ που ονομάζεται «Double Diamond». Δεν έχει χρυσόμαλλο δέρας, σύμφωνα με το BBC Future, αλλά είναι ένα ζώο «μυώδες και γενετικά άρτιο». Τα τέξελ είναι περιζήτητα πρόβατα. Προέρχονται από μία φυλή που ζει στο μικρό νησί Τέξελ, ανοικτά της Ολλανδίας και πολλές φορές οι τιμές τους αγγίζουν πενταψήφια νούμερα. Στα τέλη του 2020, τρεις αγρότες το αγόρασαν για αναπαραγωγή 411.300 ευρώ.

Ένας σκύλος Μπόρντερ Κόλι διακρίνεται για την ευφυΐα και την εργατικότητά του. Είναι εξωστρεφής και αεικίνητος, καθοδηγεί με μαεστρία κοπάδια ζώων, ενώ εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Το πιο ακριβό τσοπανόσκυλο, είναι ο «Kim», ο οποίος αγοράστηκε για 33.30 ευρώ στην Ουαλία στις αρχές του 2021.

Μια από τις διάσημες αγελάδες της ράτσας Holstein η «Missy», αγοράστηκε για 1,2 εκατ.δολάρια το 2009.

Το Angus είναι μια ράτσα βοοειδών που αναπτύχθηκε από ζώα ιθαγενή των περιοχών Aberdeenshire και Angus στην Σκωτία. Το 2019, αγοράστηκε ο «SAV America 8018» από τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Charles W. Herbster, που πλήρωσε 1,27 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στη Βόρεια Ντακότα.

Οι τιμές για ένα κατοικίδιο έχουν αυξηθεί ειδικά μετά την καραντίνα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές ράτσες κουταβιών πωλούνται 3.500 ευρώ. Μαζί με τη σίτιση και τα άλλα έξοδα που απαιτούνται, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες.

Το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για έναν σκύλο, είναι 10 εκατομμύρια κινέζικα γιουάν, για έναν θιβετιανό μαστίφ που ονομάζεται «Big Splash». Αυτό σημαίνει 1,3 εκατ.ευρώ. Είναι μεγαλόσωμο, προέρχεται από τις νομαδικές φυλές του Θιβέτ, και χρησιμοποιείται για την προστασία των προβάτων από τους λύκους, τις αρκούδες και τις τίγρεις.

Τι γίνεται με τις γάτες; Μεταξύ των πιο ακριβών είναι η γάτα Σαβάνας της οποίας ένα γατάκι κοστίζει 16.900 ευρώ.

Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, η πλουσιότερη γάτα που υπήρξε ποτέ ήταν ο Μπλάκι (Blackie), ο οποίος το 1988 κληρονόμησε περιουσία 8,2 εκατ. ευρώ αφού ο ιδιοκτήτης του, έμπορος σε αντίκες, αποφάσισε να σνομπάρει την οικογένειά του.

Από την άποψη κερδών, το αστέρι του διαδικτύου είναι η Grumpy Cat – το πραγματικό της όνομα «Tardar Sauce». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, άξιζε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ή 84,5 εκατ. ευρώ πριν πεθάνει σε ηλικία 7 ετών. Έπασχε από νανισμό αιλουροειδών, κάτι που πιθανότατα, ευθυνόταν για το μικρό της μέγεθος αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσούδας της. Είχε 1,5 εκατομμύριο followers στο Twitter, 2,4 εκατομμύρια στο Instagram και 8,5 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook.

Υπάρχει ακόμα, η γάτα της μουσικής της Τέιλορ Σουίφτ, «Olivia Benson», στην οποία έχει δοθεί παρόμοια εκτίμηση.