Συγγραφέας σήμερα, ο Dan Kaszeta ξεκίνησε την καριέρα του ως χημικός στον αμερικανικό στρατό.

Αργότερα δούλεψε ως μεσάζοντας σε εταιρίες οπλικών συστημάτων και έχει στο ενεργητικό του συμβόλαια με το Πεντάγωνο, αλλά και μελέτες για χημικό και βιολογικό πόλεμο.

Με δυο λόγια, έχει ένα μακρύ και πλούσιο βιογραφικό και είναι αυτός ακριβώς ο άνθρωπος που όταν σου λέει «μην μπεις σε μια πισίνα» οφείλεις τουλάχιστον να τον ακούσεις.

Ο Kaszeta έγραψε λοιπόν προσφάτως στο Twitter: «Ποτέ μην μπαίνετε σε πισίνα του Λας Βέγκας. Μην ακουμπάτε καν το νερό». Αφού δέχτηκε μερικές οργισμένες απαντήσεις για το αινιγματικό του «τιτίβισμα», αποφάσισε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Γράφοντας πάντα στο Twitter σε μια σειρά από tweets, ο ειδικός αποκάλυψε πως στα τέλη της δεκαετίας του 1990 εργαζόταν στο τμήμα βιολογικής και χημικής τρομοκρατίας στο Γραφείο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, όταν του τηλεφώνησε ένας ομοσπονδιακός για να ελέγξουν ένα δείγμα που χρειαζόταν ανάλυση.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο ανέλυε πάντα τα δείγματα σε ζεύγη, το ύποπτο δείγμα με ένα δείγμα βάσης. Κι ενώ το συγκεκριμένο αποδείχτηκε τελικά αθώο, ήταν το δείγμα βάσης αυτό που τρομοκράτησε τον Kaszeta.

Το ουδέτερο δείγμα ήταν λοιπόν νερό από πισίνα ενός μεγάλου ξενοδοχείου του Λας Βέγκας. Και βρήκαν κάτι ανησυχητικό. Και μιας και ήταν άνθρωπος της επιστήμης, μάζεψαν κι άλλα δείγματα από άλλες πισίνες ξενοδοχείων της πόλης, βρίσκοντας αντίστοιχα ευρήματα.

Τι βρήκαν; Ανησυχητικά επίπεδα από τα παράσιτα γιαρδία και κρυπροσπορίδιο, αμφότερα ανθεκτικά στο χλώριο, «έναν τεράστιο αριθμό από μεταβολίτες από ανθρώπινα ούρα, ίχνη περιττωμάτων, από άνθρωπο, θηλαστικά και πτηνά. Και ανιχνεύσιμες ποσότητες από κοκαΐνη, κεταμίνη και διάφορα οποιοειδή».

Και πλήθος ιών!

Κι αν ο Kaszeta δεν δημοσίευσε ποτέ τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας, υπάρχουν δημοσιευμένες έρευνες που ισχυρίζονται πως οι πισίνες είναι ιδανικά μέρη για την εξάπλωση νόσων.

Δεν υπάρχει εξάλλου λόγος να υποθέσει κανείς πως οι ξενοδοχειακές πισίνες του Λας Βέγκας είναι διαφορετικές από τις αντίστοιχες του υπόλοιπου κόσμου…