Στο Μόναχο συνεδρίασε η Επιτροπή Βιομηχανίας και Κατασκευών του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (European Business Congress – EBC), η οποία εστίασε σε θέματα ολοκληρωμένης ασφάλειας κατά την παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των υδρογονανθράκων.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Oleg Aksyutin, Πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Κατασκευών του EBC, μέλος του Συμβουλίου και Επικεφαλής του Τμήματος μεταφοράς, υπόγειας αποθήκευσης και χρήσης αερίου της Gazprom, υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Η Gazprom δραστηριοποιείται στον τομέα του φυσικού αερίου, το οποίο αποτελεί το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, συγκριτικά με τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα. Παράλληλα, η διασφάλιση της βιομηχανικής ασφάλειας κατά τις διαδικασίες της παραγωγής και κατασκευής μεγάλων έργων μεταφοράς αερίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αποστολές της εταιρείας μας. Ως εκ τούτου, η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών και τεχνολογικών κινδύνων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Gazprom.

Ελπίζουμε ότι η ανταλλαγή της τεχνογνωσίας και εμπειρίας με τους Ευρωπαίους συνεργάτες μας, θα συμβάλλει στην ασφαλή λειτουργία της βιομηχανίας αερίου σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν σοβαρά τεχνολογικά ατυχήματα στον τομέα του πετρελαίου και του αερίου (εκρήξεις πλατφόρμας σε Βόρεια Θάλασσα και Κόλπο του Μεξικού, κτλ), καθώς και για τα απαραίτητα μέτρα για τη μελλοντική πρόληψη παρόμοιων καταστροφών.