Εντός των επόμενων ημερών, ίσως και σήμερα, θα διαβιβαστεί η αυτοψία που έκανε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κ. Μακεδονίας, στην περιοχή των Πεύκων προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί μετά τις καταγγελίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών για παράνομη διοχέτευση βοθρολυμάτων στο δάσος του Σέιχ Σου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το νέο περιστατικό παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο δάσος αποκαλύφθηκε την ώρα που συνεργείο του δήμου «ξεσκέπαζε» αγωγό, μέσω του οποίου παροχετεύονταν βοθρολύματα στον Ξηροπόταμο, στις παρυφές του περιαστικού δάσους, που προερχόταν, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών, αναφέρει ο agelioforos.gr.

Ο αγωγός, που ήταν «θαμμένος» σε βάθος περίπου δυο μέτρων και διέσχιζε κάθετα την οδό Ελευθερίας, στο ύψος της οδού Καβάφη και χανόταν από την πυκνή βλάστηση στο πρανές του ρέματος, αποκαλύφτηκε από ειδικό εκσκαφικό μηχάνημα κι ενώ αυτός ήταν σε πλήρη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου του δήμου στο σημείο.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων λειτουργεί το 3ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, όπου φοιτούν περίπου 40 νήπια, τα οποία, όπως και οι παιδαγωγοί τους, υποχρεώνονται να αναπνέουν μολυσμένο αέρα!