Το καλοκαίρι θα έρχεται νωρίτερα

Τι δείχνει μελέτη για τις υψηλές θερμοκρασίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
13:44
30/05/2019
Το καλοκαίρι θα έρχεται νωρίτερα
2
loading

Διακοπές από τον... Μάρτη φαίνεται πως θα επιλέγουν να κάνουν οι άνθρωποι μέχρι το 2100, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίες θα προκαλεί για βουτιές στη θάλασσα.

Η μεταπτυχιακή έρευνα που παρουσιάστηκε στο 32ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Κλιματολογίας προβλέπει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που θα ξεκινάει από τον Μάρτιο και θα φτάνει μέχρι το Νοέμβριο.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό της Μεσογείου ήταν το θέμα της μεταπτυχιακής έρευνας της Ελένης Μπράκη από το Τμήμα Γεωλογίας, Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επιβλέπουσα καθηγήτρια τη Χριστίνα Αναγνωστοπούλου.

«Ερεύνησα τις κλιματικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας δεδομένα και κλιματικά μοντέλα, τις χρονικές περιόδους 1971-2000 και 2071-2100. Όπως προκύπτει, η τουριστική περίοδος θα αλλάξει καθώς την άνοιξη και το φθινόπωρο θα επικρατούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες» διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μπράκη.

Το καλοκαίρι ωστόσο, κυρίως για τις χώρες της ΝΑ Μεσογείου, θα είναι καυτό, αφού οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές.

«Η ζέστη σε χώρες όπως για παράδειγμα η Κύπρος, δεν θα αντέχεται καθιστώντας δύσκολη την τουριστική κίνηση» τόνισε η επιβλέπουσα καθηγήτρια Χριστίνα Αναγνωστοπούλου. Διευκρίνισε ότι στις άσχημες καιρικές συνθήκες, εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας, περιλαμβάνονται η μείωση της βροχόπτωσης, η αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων και η άνοδος της υγρασίας.

«Μπορεί η θερμοκρασία κατά μέσο όρο να αυξηθεί κατά 1-1,5 βαθμό, όμως γενικότερα όλες οι καιρικές συνθήκες τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν θα είναι ευνοϊκές για τον τουρισμό» κατέληξε η κ.Αναγνωστοπούλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΑΡΤΕΣΙΟΝ

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙ!!!!!!

  2. avatar κακός

    Κάποιος να το πει και στον καιρό οτι θα πρέπει να καλοκαιριάζει από Μάρτη γιατί εδώ μέχρι Μάη έχουμε χαλαζοπτώσεις και κρύο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει