Ένα από τα καλύτερα και τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών η «Λίμνη των Κύκνων» με την αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να απολαύσει δύο σπουδαίους, παγκοσμίου φήμης χορευτές, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: την Ines McIntosh, πρώτη μπαλαρίνα της Όπερας του Παρισιού με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και τον πολυβραβευμένο Dinu Tamazlacaru, πρώτο χορευτή του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, που εγγυώνται ένα θέαμα υψηλών καλλιτεχνικών επιδόσεων. Τους συνοδεύει το μπαλέτο Romae Capital Ballet από την Ιταλία.

Η αριστουργηματική μουσική του Τσαϊκόφσκι και η απαράμιλλη τέχνη του κλασικού χορού θα μας παρασύρουν σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από τη «Λίμνη Των Κύκνων», την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα αληθινό παραμυθένιο θέαμα στο κέντρο της πόλης, το αγαπημένο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Ανάμεσα στους χορευτές και τις χορεύτριες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν τους κύριους ρόλους της παράστασης, υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Vaslav Nijinsky, Rudolf Nureyev, Margot Fonteyn, Galina Ulanova, Tamara Toumanova, Sir Frederick Ashton.

Η «Λίμνη των Κύκνων» εξιστορεί την τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ θεωρείται ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Πληροφορίες

Δευτέρα 22 Ιουλίου – Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: από 30 ευρώ
Προπώληση: more.com