Οι μικροί δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, όπως η Απόλλωνος, κρύβουν πραγματικούς γαστρονομικούς θησαυρούς, τους οποίους σίγουρα κανείς αξίζει να ανακαλύψει. Εστιατόρια με αναφορές στην ιταλική και την ασιατική κουζίνα, σύγχρονα αστικά ζαχαροπλαστεία που πηγαίνουν την τέχνη του γλυκού σε άλλα επίπεδα και coffee shops που εξειδικεύονται στον ποιοτικό καφέ και τα υπέροχα πιάτα στα όσα αναδεικνύουν το δρόμο της Απόλλωνος σε σημείο αναφοράς για τους γευσιγνώστες της πόλης.

Ovio

Το «παιδάκι» του τηλεοπτικού σεφ Πάνου Ιωαννίδη, που μέσα από το επιτυχημένο ριάλιτι μαγειρικής Master Chef έχει εκφράσει δημοσίως την αγάπη, αλλά και την εξειδίκευσή του στην ιταλική κουζίνα, δεν θα μπορούσε παρά να μην ακολουθεί τα βήματά του. Επί της Απόλλωνος (νο 4), μια ανάσα από το Σύνταγμα, πιάτα βασισμένα στην ιταλική κουζίνα παρασκευάζονται με έμφαση στις ελληνικές, πρώτες ύλες. Στα πιάτα αναφοράς του καταλόγου τα υποδειγματικά ριζότι, με την υπογραφή του Πάνω Ιωαννίδη.

Third Place

Επί της Απόλλωνος, λίγα βήματα από το Σύνταγμα, το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του ποιοτικού και specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

East Pearl

Στην πολυπολιτισμική γειτονιά της Απόλλωνος (νο 2) στο Σύνταγμα το East Pearl απευθύνεται στους λάτρεις της αυθεντικής κινέζικης κουζίνας. Μικρό με σειρά αναμονής, ωστόσο αξίζει να το επισκεφτείτε  καθώς τα πιάτα του θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Δοκιμάστε κοτόπουλο με ανανά. Στα συν οι οικονομικές τιμές και το ευγενικό προσωπικό.

Nolan

Δύο στέκια μεσοτοιχία στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος που έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με τον κριτή του Master Chef, Σωτήρη Κοντιζά. Το μενού του Nolan, που υπογράφει ο αγαπημένος σεφ, έχει επιρροές από την Ασία (Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Βιετνάμ), με πιάτα που φέρουν και ελληνικές πρώτες ύλες.

Sweet Nolan

Το Sweet Nolan, αποτελεί το πιο νέο «παιδάκι» της ομάδας του Nolan, εδώ και λίγο καιρό βάζει σε πειρασμό, περαστικούς και μη, με τα εμπνευσμένα και one of a kind γλυκά του. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, αστικό ζαχαροπλαστείο με γλυκό- πρωταγωνιστή το βάσκικο cheesecake, καθώς και τα πορτογαλικά pasteis de nata, σου και τάρτες, cookies κ.ά.