Ένας από τους πιο cool και ανεπιτήδευτους πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήνας, ο πεζόδρομος της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια διαθέτει hip all day στέκια, για έξοδο με την παρέα σε μία από τις πιο μποέμ και εναλλακτικές γειτονιές της πόλης. Επιλέξτε εκείνο που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας και περάστε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Luxus

Από τα πιο κλασικά στέκια στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού για την παριζιάνικη ατμόσφαιρα, τις ωραίες μουσικές αλλά και τα προσεγμένα cocktail του. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ, ενώ τα βράδια αποτελεί σταθερή αξία για ποτό και cocktail σε λογικές τιμές.

Σουσουράδα

Η Σουσουράδα, στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια

Η Σουσουράδα, στη γωνία της Βαλτετσίου με τη Μαυρομιχάλη, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί. Στο προσεγμένο all day wine bar restaurant θα απολαύσετε εκλεκτές οινικές επιλογές, αρκετές από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι. Το γευστικό μενού αποτελείται από προτάσεις που υμνούν την μεσογειακή κουζίνα, ενώ διαθέτει, επίσης, ενδιαφέρουσες προτάσεις σε cocktail και aperitivo, σε κλασικές ή signature συνταγές.

Raraou

Στη συμβολή της Βαλτετσίου με την Εμμανουήλ Μπενάκη, το Raraou είναι ένα υπέροχο μπιστρό, που σίγουρα θα αποτελέσει αγαπημένη επιλογή της παρέας στα Εξάρχεια. Από το πρωί για χαλαρό καφέ και διάβασμα, το μεσημέρι συνεχίζει με τσιπουροκαταστάσεις και πιο μοντέρνα ελληνικά πιάτα, όπως ο μουσακάς με μπεσαμέλ καρότου. Οι γευστικές του προτάσεις συνδυάζονται τέλεια με τα επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα, καθώς και με τα πολλά υποσχόμενα cocktails του.

Warehouse

Warehouse

Από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, με πολύπλευρη προσωπικότητα, ένα από τα πρώτα που ανέδειξαν τον συγκεκριμένο πεζόδρομο των Εξαρχείων σε πιάτσα στο κέντρο της Αθήνας. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, ενώ φημίζεται ιδιαιτέρως και για το πλούσιο και γευστικό του brunch. Στα όσα ενδιαφέροντα αξίζει, επίσης, να αναφερθούν τα ζεστά και κρύα πιάτα του μενού που αγαπά ιδιαιτέρως τις ελληνικές γεύσεις και η ενημερωμένη wine list, που το έχει καθιερώσει σε ένα από τα αγαπημένα wine bars στο κέντρο.

Lulu

Lulu

All day στέκι στη συμβολή της Βαλτετσίου με την Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, που σε κερδίζει αμέσως με τη θετική ενέργεια και την χαρωπή ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει όλες τις ώρες της ημέρας. Λειτουργεί με αλληλέγγυη φιλοσοφία, γι΄αυτό και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί τόσο για τις χειροποίητες πίτσες και τα ιδιαίτερα σάντουιτς, όσο και τις δροσερές σαλάτες και τις γευστικές μπρουσκέτες, προέρχονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς. Ιδανική ώρα για να το επισκεφτεί κανείς το απόγευμα, για να απολαύσει ένα από τα signature cocktails που φτιάχνονται με έμπνευση στη μπάρα του.