Ξανθιές ή μελαχρινές, πικρές ή με φρουτένια γεύση, σε μπουκάλι ή στο ποτήρι, όπως και αν απολαμβάνει κανένας τη μπύρα του το μόνο σίγουρο είναι ότι στα στέκια που ακολουθούν θα μυηθεί στα μυστικά της.

Με διεθνή ή εγχώρια «καταγωγή» συνδυάζονται ιδανικά με νόστιμους μπιρομεζέδες, αποτελώντας την καλύτερη αφορμή για μια έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με την ανδροπαρέα.

The Lazy Bulldog Pub

Απέναντι ακριβώς από την Τεχνόπολη, η The Lazy Bulldog Pub (Ορφέως 2 & Περσεφόνης 13) ξεχωρίζει για το φιλικό service και την ιδιαίτερη γνώση της ομάδας της στο θέμα «μπύρα». Διαθέτει μεγάλη ποικιλία τόσο σε μπουκάλια όσο και σε βαρέλια, για να επιλέξετε εκείνη που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας ή να γνωρίσετε όσα περισσότερα διαφορετικά είδη μπορείτε.

Για να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία της παμπ πρέπει να δοκιμάσετε και κάποιο από τα χορταστικά της πιάτα, όπως το burger ή το club sandwich με το ζυμωτό ψωμί και τις country style πατάτες.

Bock Beer

Ένα κτήριο του Μεσοπολέμου, κοντά στην Ακρόπολη (Σπύρου Δοντά 9), στεγάζει την αγάπη της ομάδας του Bock Beer Restaurant για τη βορειοευρωπαϊκή κουζίνα, οι προτάσεις της οποίας συνδυάζονται ιδανικά με εκλεκτές εμφιαλωμένες και βαρελίσιες μπύρες. Eδώ θα βρείτε μία ενημερωμένη λίστα επιλογών σε μπουκάλι με ετικέτες από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αμερική, την Αγγλία και την Ελλάδα. Διοργανώνει βραδιές με live μουσική.

Barley Cargo

Από τις πιο πολυσύχναστες μπυραρίες στην Αθήνα, το νεανικό Barley Cargo (Κολοκοτρώνη 6) αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις τόσο του κέντρου όσο και της μπύρας. Industrial αισθητικής ο χώρος, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει επιλεγμένες ετικέτες μπύρας από διάφορα σημεία του κόσμου, καθώς και Έλληνες παραγωγούς. Διαθέτει επιλογές και σε βαρέλι. Τα νόστιμα μεζεδάκια που συνοδεύουν γευστικά στα συν, όπως και τα lives που διοργανώνονται ανά διαστήματα.

Beertime

Στην καρδιά του Ψυρρή, ακριβώς πάνω στην Πλατεία Ηρώων, η Beertime είναι μια μπυραρία που μυεί τους επισκέπτες της στα μυστικά του ζύθου. Μια ευρεία γκάμα επιλογών, εγχώριες και διεθνείς προτάσεις επιλεγμένες με αυστηρά κριτήρια, γεμίζουν τον κατάλογό της. Διαθέτει και δείγματα των 250 ml για να δοκιμάσει ο επισκέπτης όσες περισσότερες θέλει σε πιο οικονομικές τιμές. Το μενού εμπλουτίζεται με γευστικούς μπιρομεζέδες.