Έχει υποδυθεί στο παρελθόν έναν Ρωμαίο μονομάχο, έναν βραβευμένο με Νόμπελ επιστήμονα, έναν πρωταθλητή του μποξ, καθώς και τον Ρομπέν των Δασών. Τώρα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ράσελ Κρόου, ετοιμάζεται να υποδυθεί ένα ακόμα σημαντικό ρόλο στην καινούρια ταινία εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό «Οι άθλιοι».

Ο 47χρονος ηθοποιός έπρεπε να περάσει από μια διαδικασία διάρκειας τριών μηνών για να καταφέρει να εξασφαλίσει το ρόλο του επιθεωρητή Ιαβέρη. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και ο Αυστραλός ηθοποιός Χιού Τζάκμαν παίζοντας τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας, Γιάννη Αγιάννη.

«Ανυπομονώ να κάνω αυτήν την ταινία και να παίξω μαζί με τον Χιου Τζάκμαν», δήλωσε ο Κρόου.

Το φιλμ «Οι άθλιοι» -με παραγωγό τον Κάμερον Κρόου- έκανε πρεμιέρα το 1985 και θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στην Βρετανία τον επόμενο Φεβρουάριο και αναμένεται να βρίσκεται στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.

Πριν όμως φορέσει το διάσημο καπέλο του επιθεωρητή Ιαβέρη, ο Ράσελ Κρόου περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο γυμναστήριο καθώς ετοιμάζεται να παίξει τον πατέρα του Σούπερμαν στην ταινία «Man of Steel».