Ο Κόλιν Φάρελ αποκάλυψε ότι βίωσε κρίσεις πανικού ενώ γύριζε υποβρύχιες σκηνές για την ταινία «Thirteen Lives». Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Ρον Χάουαρντ βασίζεται στην αληθινή ιστορία της αποστολής διάσωσης ποδοσφαιρικής ομάδας παγιδευμένης σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη το 2018.

Δώδεκα αγόρια ομάδας ποδοσφαίρου και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν σε ένα σύμπλεγμα υπόγειων σπηλαίων της βόρειας Ταϊλάνδης στις 23 Ιουνίου 2018. Μετά από αλλεπάλληλες βροχές το σπήλαιο πλημμύρισε και για 18 ημέρες έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη μέχρι τη διάσωσή τους. Τους εντόπισαν όλους ζωντανούς πεινασμένους σε έναν βράχο, 4 χιλιόμετρα μακριά από το στόμιο της σπηλιάς.

Η ταινία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γυρίστηκε για λογαριασμό του Amazon Prime σε σενάριο του Γουίλιαμ Νίκολσον και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Ρον Χάουαρντ.

Ο Κόλιν Φάρελ, ο οποίος υποδύεται τον Τζον Βολάντεν, βετεράνο δύτη σπηλαίων, μίλησε στο ΕΤ για την ταινία και αποκάλυψε τις κρίσεις πανικού που βίωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ειδικά στις υποβρύχιες λήψεις.

«Τρομακτικό με μια λέξη. Τρομακτικό!» είπε ο ηθοποιός εξηγώντας στη συνέχεια ότι τα σκηνικά βασίστηκαν στην πραγματική δομή των σπηλαίων, κάνοντας την εμπειρία να φαίνεται τρομακτικά ρεαλιστική.

«H παραγωγή έφτιαξε τέσσερις ή πέντε διαφορετικές σπηλιές σύμφωνα με τα σπήλαια Θαμ Λουάνγκ τις γέμισε νερό και κατεβαίναμε κάτω. Στην πραγματικότητα δεν κολυμπούσαμε, ήμασταν στην επιφάνεια του νερού. Όμως όταν κατεβαίναμε και κοίταζα από χαμηλά το νερό και έβλεπα ότι υπήρχε ταβάνι πάνω από το κεφάλι μου και καθόλου αέρας, όλο αυτό μου προκαλούσε πανικό» ανέφερε.

Με τη βοήθεια δύο ανδρών που συμμετείχαν στην πραγματική πενταμελή ομάδα διάσωσης, ο ηθοποιός είπε ότι τα κατάφερε, αλλά με κρίσεις πανικού.

Όταν ο Φάρελ ρώτησε την τρίτη εβδομάδα γυρισμάτων έναν από τους δύτες ασφαλείας «ποια ήταν η πιο επικίνδυνη ταινία που είχε συμμετάσχει» του είπε: «Έχω γυρίσει περίπου είκοσι ταινίες και η πιο επικίνδυνη είναι αυτή, γιατί αν συμβεί κάτι υπάρχει πρόβλημα…»».

Τόνισε όμως ότι ήταν «μία υπέροχη ομάδα και ήταν χαρά μου να συμμετέχω στη ταινία».

Ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία Βίγκο Μόρτενσεν, μίλησε επίσης για την πίεση των σκηνών στο νερό. «Ξαφνικά δεν μπορούσα να αναπνεύσω» είπε στο People την περασμένη εβδομάδα. «Φαινόταν πολύς χρόνος, αλλά ήταν μόνο θέμα δευτερολέπτων. Πανικοβλήθηκα» ανέφερε.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime Video στις 5 Αυγούστου.