Για να περάσετε καλά σε μια γευστική έξοδο δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν μεζεδοπωλεία και ταβέρνες στην πόλη που προσφέρουν τίμιους και νόστιμους μεζέδες σε μεγάλη ποικιλία, σε οικονομικές τιμές, τώρα που ο προϋπολογισμός του καθενός δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του!

Ρακουμέλ

Γευστικό στέκι που τιμά την κρητική κουζίνα επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 71) στα Εξάρχεια. Το Ρακουμέλ είναι ένα ρακοπωλείο- ρακάδικο με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες κατάγονται από την Ιεράπετρα και μαγειρεύουν καθημερινά σπιτικές νοστιμιές όπως χοχλιούς μπομπουριστούς, σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο κ.α. Συνδυάζονται τέλεια με ρακή από τη Σητεία και ρακόμελο με αρωματικά βότανα από την κρητική γη.

Ο Τέλης

Μπριζολάκια ο Τέλης

Από τις πιο οικονομικές και φημισμένες επιλογές για νόστιμα μπριζολάκια στο κέντρο της πόλης. Τα μπριζολάκια του Τέλη, στην Ευριπίδου (νο 86), σερβίρουν με απλότητα και χωρίς πολυτέλειες καλοψημένα χοιρινά μπριζολάκια που γίνονται στην κυριολεξία ανάρπαστα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σωστό ψήσιμο, εμμονή στο ποιοτικό κρέας και λογικές τιμές στους παράγοντες που το έχουν μετατρέψει σε καθιερωμένο στέκι στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Νικήτας

Ταβέρνα ο Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Κυβέλη

Σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες στην Κυψέλη, εκείνη του Αγίου Γεωργίου, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο Κυψέλη αποτελεί στέκι, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των μερακλήδων που γνωρίζουν ότι εδώ θα φάνε και θα χορτάσουν με την ψυχή τους. Φιλικό περιβάλλον και οικεία ατμόσφαιρα σε έναν ανεπιτήδευτο χώρο, που δίνει έμφαση στη γεύση και την ποιότητα των πιάτων του. Τηγανιά από συκώτι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου κ.α. βάζουν σε πειρασμό.

Βαλεντίνα

Το πρώτο ρώσικο εστιατόριο που λειτούργησε στην πόλη και έκτοτε μυεί το κοινό του στα μυστικά της ενδιαφέρουσας κουζίνας του. Στην οικογενειακή ταβέρνα Βαλεντίνα, στην Καλλιθέα (Λυκούργου 235), τα νόστιμα πιάτα, οι γενναίες μερίδες και οι προσιτές τιμές έχουν την τιμητική τους. Σπιτικό φαγητό που συνάδει με την παράδοση της Ρωσίας στο κομμάτι της γαστρονομίας, έχει μετατρέψει τους πελάτες της Βαλεντίνας σε θαμώνες. Χειροποίητα μαντί (φρέσκο ζυμαρικό γεμιστό με κιμά) και παραδοσιακό ψωμί, βαρενίκι (ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου) με τυρί, λαχανοντολμάδες, σούπα μπορς, σασλίκ (σουβλάκι με αρνί ή χοιρινό κρέας) και πιροσκί στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε.