Όταν έχετε ξεμείνει από ιδέες η Πλάκα αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή για να πιείτε τον καφέ σας. Η βόλτα στα γραφικά σοκάκια και η χαλάρωση σε κάποιο από τα νοσταλγικά της στέκια, γεμίζουν τις μπαταρίες μέσα από υπέροχες εικόνες και χαλαρές στιγμές με την παρέα συνοδεία αρωματικού καφέ, ζεστού ροφήματος, λαχταριστού γλυκού ή ακόμη και ενός ποτηριού κρασί.

Γιασεμί

Γιασεμί cafe

Αν ένα cafe έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα, αυτό δεν είναι άλλο από το ρομαντικό Γιασεμί. Στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους, με ρετρό ατμόσφαιρα και vintage διακόσμηση θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην παλιά καλή Αθήνα. Αρωματικός καφές και γευστική πληθώρα σε σνακ, ζεστό ρακόμελο και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως η περίφημη πορτοκαλόπιτά του, στα όσα μέχρι σήμερα κερδίζουν το κοινό.

Μελίνα

Μελίνα cafe

Το στέκι στην Πλάκα που πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φωτογραφίες των επισκεπτών του ιστορικού κέντρου, καθώς βρίσκεται στο δημοφιλέστερο σημείο, κάτω από τις ονειρικά ανθισμένες βουκαμβίλιες. Το όνομά του συνδεδεμένο άρρηκτα με τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη, φωτογραφίες της οποίας κυριαρχούν στον εσωτερικό του χώρο, τις οποίες συμπληρώνουν εκείνες του Ζιλ Ντασέν, του Σαλβαντόρ Νταλί, του Ωνάση, του Καζαντζάκη, του Χατζηδάκι κ.α. Παραδοσιακός τούρκικος με καϊμάκι, γλυκά του κουταλιού και εξαιρετικό cheesecake στα σημεία αναφοράς του, πέρα από τη Μελίνα Μερκούρη.

Γλυκύς

Καφενείο ο Γλυκύς

Από τους γραφικούς και παραδοσιακούς καφενέδες στην Πλάκα, ο Γλυκύς κάτω από την πλατεία Κυδαθηναίων διαθέτει έναν πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο για να απολαύσετε τον καφέ σας όπως πρέπει. Οι πιο μερακλήδες, ωστόσο, το επιλέγουν για το τσίπουρο και τους σπιτικούς μεζέδες του.

Κιμωλία

Κιμωλία cafe

Κρυμμένη στο δρόμο της Υπερείδου (νο 5), κοντά στο Σύνταγμα, η Κιμωλία αποτελεί πια στέκι για τους λάτρεις της Πλάκας. Με vintage αισθητική και οικείο περιβάλλον, το all day cafe με την ατμόσφαιρα που ταξιδεύει στο Παρίσι, σερβίρει αρωματικό καφέ και ζεστό τσάι, σε έναν προσεγμένο χώρο που σίγουρα θα μετατραπεί στο στέκι της παρέας.