Ο Οκτώβρης φέρνει μαζί του και μια γλυκιά μελαγχολία. Αυτή που συνειδητοποιείς ότι το καλοκαίρι πάει πέρασε και ο καιρός οδεύει δυναμικά προς το χειμώνα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις την, απτή πια, έλευση του φθινοπώρου σε στέκια της πόλης που βγάζουν μια γλυκιά μελαγχολία και νοσταλγία.

Γιασεμί

Γιασεμί

Από τα καθιερωμένα πια σημεία στην Πλάκα, το Γιασεμί μπορεί να φωτίσει τις φθινοπωρινές, μελαγκολικές μέρες στην πόλη με τον πιο όμορφο τρόπο. Ρετρό ατμόσφαιρα και vintage αισθητική σε ένα στέκι που γνώρισε ιδιαίτερη δημοφιλία μετά από την ταινιά «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το εσωτερικό του θυμίζει γουστόζικο σπίτι της γιαγιάς, ενώ τα σκαλάκια έξω γίνονται ανάρπαστα. Σπιτική πορτοκαλόπιτα και αρωματικό ρακόμελο στις must επιλογές.

Lotte

Lotte

Για ένα ταξίδι αστραπή στο Παρίσι, το Lotte, πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης (Τσάμη Καρατάσου 2), είναι από εκείνα τα στέκια που θυμίζουν έντονα γαλλικά μπιστρό στη γραφική συνοικία του Marais. Vintage ατμόσφαιρα και γουστόζικη αισθητική, στα βασικά χαρακτηριστικά του μικρού αυτού στεκιού στη σκιά της Ακρόπολης. Αλμυρές τάρτες, σπιτικά γλυκά και λίγες κρύες επιλογές συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ, το κρασί ή το cocktail σας.

Galaxy

Galaxy

Θρύλος για τη νυχτερινή ζωή της πόλης, το Galaxy (στη στοά της Σταδίου) είναι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αυθεντικά μπαρ στην Αθήνα, με όλη τη σημασία της έννοιας. Η παλιακή ατμόσφαιρά του έχει κάτι αθεράπευτα ρομαντικό, γεγονός που το έχει καθιερώσει στη συνείδηση του κοινού, ακόμη κι αν λειτουργεί από την δεκαετία του ‘70. Η κλασική μπάρα του και το απλό αλλά γνήσιο ουίσκι που σερβίρει στα συνώνυμά του.

Noel

Noel

Αν ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας έχει δημιουργηθεί για να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τη γλυκιά μελαγχολία που δημιουργεί το φθινόπωρο, αυτό σίγουρα είναι το Noel. Με το όνομά του να παραπέμπει στην αγαπημένη γιορτή όλων (στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα), βρίσκεται επί της Κολοκοτρώνη, στη στοά Κουρτάκη, και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Στα συν η θεματική διακόσμηση αλλά και ο έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακός του χώρος. Στα ατού του τα εξαιρετικά cocktails και το απολαυστικό brunch που σερβίρει.