Με ένα ποικιλόμορφο «πρόσωπο» και προτάσεις για όλους, η γειτονιά του Ψυρρή αποτελεί μία από τις πιο καθιερωμένες στάσεις στην Αθήνα. Προτιμήστε την για τις γευστικές της στάσεις-από μεζεδοπωλεία και αμερικάνικα εστιατόρια, μέχρι παραδοσιακές ταβέρνες και ελληνικές παμπ- και να είστε σίγουροι πως σχεδόν ό,τι κι αν ζητήσετε εδώ θα το βρείτε.

Νικήτας

Ταβέρνα Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Po Boys

Po Boys

Γεύσεις από τον Αμερικάνικο Νότο, παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές και το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ είναι οι πρωταγωνιστές στο Po’ Boys, το αμερικάνικο εστιατόριο στου Ψυρρή (Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου). Ξεχωριστή θέση στο μενού έχουν και οι μπύρες, οι οποίες συνοδεύουν ιδανικά τις μπάρμπεκιου προτάσεις της κουζίνας.

Ατλαντικός

Μεζεδοπωλείο Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του μεζεδοπωλείου Ατλαντικός, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Το Λοκάλι

Το Λοκάλι

Με μότο της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην υπέροχη αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές (εδώ όπου κάποτε συναντούσαμε το Σινέ Ψυρρή) σερβίρεται οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα. Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί.

Zampano

Zampano

Η φίνα ελληνική κουζίνα έχει την τιμητικής στο Zampano (Σαρρή 18), προτάσεις της οποίας συνοδεύονται ιδανικά με τις προτάσεις της προσεγμένης οινικής λίστας. Εκλεκτικιστικός χώρος και μια περιρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργεί την εντύπωση ότι είστε πρωταγωνιστές σε ταινία του Φελίνι -στο La Strada, άλλωστε, του Ιταλού σκηνοθέτη οφείλει και την ονομασία του.