Όσο ο καιρός το επιτρέπει ακόμα αρνούμαστε να κλειστούμε μέσα και να μην απολαμβάνουμε τον φθινοπωρινό ήλιο σε κάποιο από τα καθιερωμένα στέκια της Αθήνας. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πραγματικές οάσεις, που έστω και για λίγο μας κάνουν να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην πολύβουη πρωτεύουσα της χώρας.

Black Duck Garden

Black Duck Garden

Στο μέρος όπου κάποτε ο Βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία, σήμερα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το κρασί σας. Σε ένα υπέροχο περιβάλλον στην καρδιά της πόλης, που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αποτελεί πραγματική έμφαση. Στο πανέμορφο ολάνθιστο περιβάλλον, λίγα μόλις βήματα από το σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο, να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας, όπως πραγματικά του αξίζει. Το Black Duck Garden βρίσκεται στο σημείο όπου κάποτε ο Όθωνας απολάμβανε με το χρόνο του με την σύζυγό του στον κήπο της έπαυλης.

Κύριος Χου

Κύριος Χου

Από τα καθιερωμένα, πια, στέκια στα Άνω Πετράλωνα η αυλή του Κύριου Χου είναι ρομαντική και νοσταλγική, μεταφέροντας πίσω στο χρόνο. Στεγασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από το 1933 στη συμβολή των Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, το καθιερωμένο καφέ- μπαρ έχει διατηρήσει ανέπαφα τα στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας -στοιχεία, άλλωστε, για τα οποία και διακρίνεται. Εδώ θα έρθετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για τις casual γευστικές προτάσεις του, αρωματικό καφέ και φυσικά τα εξαιρετικά του cocktails.

Laatrac

latraac

Ανεπιτήδευτο, χαλαρό και άκρως νεανικό το Laatrac στον Κεραμεικό (Λεωνίδου 63-65) και συγκαταλέγεται ίσως στα πιο ιδιαίτερα στέκια της πόλης. Μια αυλή με ξύλινα, μεγάλα τραπέζια και όμορφο περιβάλλον δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε κάπου μακριά από το κέντρο της πόλης, την ώρα που η ειδική ράμπα για τους skaters της Αθήνας, σας κάνει να νομίσετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο, αντίστοιχο, στέκι σε μία από τις μεγάλες, ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Στα τραπέζια του σερβίρει καφέ, πλούσιο brunch και ποτό.

Το Λοκάλι

Το Λοκάλι

Από τις αφίξεις στου Ψυρρή που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κερδίσει και με το παραπάνω τις εντυπώσεις του κοινού. Η αλλοτινή εξωτερική σάλα του σινέ Ψυρρή έχει δώσει την θέση της σε μια υπέροχη all day αυλή, που σίγουρα θα ξεχωρίσετε. Κάτω από τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και μουριές, το Λοκάλι σερβίρει οικείο φαγητό καλομαγειρεμένο και προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, το οποίο μάλιστα μοιράζεται με την παρέα. Ειδική έμφαση δίνεται στην ποιότητα του καφέ, την οινική λίστα και φυσικά τα cocktails.