Κάτι από Ελλάδα έχει η εκπρόσωπος της Αλβανίας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, Anxhela Peristeri ή Άντζελα Περιστέρη, αν προτιμάτε. Μάλιστα, η όμορφη τραγουδίστρια έχει ζήσει κάποια χρόνια στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και στο ελληνικό X Factor.

Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μοντέλο, η Anxhela Peristeri γεννήθηκε στην Κορυτσά της Αλβανίας, σύμφωνα με το βιογραφικό της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Eurovision.

Είναι η δεύτερη προσπάθειά της να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μετά τη συμμετοχή στον αλβανικό διαγωνισμό το 2001. Ανάμεσα στις δύο προσπάθειες, η τραγουδίστρια συμμετείχε στο X Factor Greece, το Your Face Sounds Familiar και το Kënga Magjike (διαγωνισμός τραγουδιού της Αλβανίας, τον οποίο κέρδισε το 2017 με το τραγούδι E Çmëndu).

Η Anxhela Peristeri θα εκπροσωπήσει την Αλβανία με το τραγούδι Karma.

Η τραγουδίστρια είχε μιλήσει τον περασμένο Δεκέμβριο στο Eurovision Buddies, και στα ελληνικά. «Έχω γεννηθεί στην Κορυτσά. Έχω μεγαλώσει Κορυτσά και Τίρανα. Έχω έρθει στην Ελλάδα 20 χρονών. Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα. Είναι η αγαπημένη μου χώρα σε όλο τον κόσμο. Έχω ζήσει εκεί την καλύτερή μου ηλικία, έχω όλη την παρέα μου εκεί.

«Ζούσα στην Ελλάδα επτά χρόνια», αναφέρει σε άλλο σημείο, ενώ εξηγεί ότι έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα όπου εργάστηκε για μεγάλο διάστημα σε νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, «η Άντζελα Περιστέρη έλαβε τα πρώτα της μαθήματα τραγουδιού στην πατρίδα της, τελείωσε το λύκειο στα Τίρανα, ενώ αποφοίτησε από την Ακαδημαϊκή Σχολή στην Αθήνα της Ελλάδας. Όντας ελληνικής καταγωγής από την μεριά του πατέρα της, η Άντζελα ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα από την Ελλάδα όπου έχει επίσης συμμετάσχει στο X Factor και έχει τραγουδήσει σε μεγάλες σκηνές και δίπλα σε σημαντικά ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τις σκηνές της Αλβανίας, το 2014 σηματοδότησε την επιστροφή της τραγουδίστριας με ένα νέο τραγούδι και βίντεο κλιπ με τίτλο “Female Media”.

Η τραγουδίστρια ζει πλέον στα Τίρανα και συμμετέχει τακτικά σε φεστιβάλ και παραστάσεις που πραγματοποιούνται στην Αλβανία. Είναι η νικήτρια της πρώτης έκδοσης της αλβανικής έκδοσης του “Your Face Sounds Familiar” και η δεύτερη στο “C’est la vie”, αλλά η νίκη στο Kënga Magjike 2017 σφραγίζει την επιτυχία της».