To Νight Stalker είναι το τελευταίο docuseries του Netflix, που εξερευνά την αληθινή ομώνυμη υπόθεση που συγκλόνισε τις Η.Π.Α τη δεκαετία του 1980.

Αν έχετε ολοκληρώσει τη παρακολούθηση αυτής της σειράς και ενδιαφέρεστε για περισσότερες σαν κι αυτή, το Lordoftheseries.gr παρουσιάζει με τυχαία σειρά, κάποιες παρεμφερείς.

The Devil Next Door (2019)

Oμοιότητες: Περίπλοκη Υπόθεση

Το The Devil Next Door είναι ένα καθηλωτικό docuseries για έναν παππού από το Cleveland, τον Demjanjuk, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ήταν ο διάσημος Γερμανός φύλακας στρατοπέδων συγκέντρωσης, Ιβάν ο Τρομερός. O συγκεκριμένος εκδόθηκε στις Η.Π.Α και απελάθηκε στο Ισραήλ. Μέσα σε 5 συναρπαστικά και ενδιαφέροντα επεισόδια βλέπουμε την ιστορία του.

Μindhunter (2017-2019)

Ομοιότητες: Serial Killers

To Mindhunter καλύπτει όλα τα απαιτούμενα μιας σειράς μυστηρίου. Καλογραμμένο, προσεγμένες ερμηνείες και τεχνικά άρτιο, είναι μια σειρά που κάθε φαν του είδους επιβάλλεται να δει.
Η υπόθεση είναι απλή. Διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’70, όπου 2 πράκτορες του FBI ανακρίνουν serial killers για να λύσουν ανοιχτές υποθέσεις. Με μια ενδιαφέρουσα πλοκή και στις 2 σεζόν και με μια τρίτη σεζόν “στον πάγο”, το Mindhunter σίγουρα αξίζει το χρόνο σας.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

Ομοιότητες: Serial Killer

Συνδυάζοντας αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και ηχητικά ντοκουμέντα, που δεν έχουν ξανακουστεί, το Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes είναι μια συγκλονιστική σειρά που περιστρέφεται γύρω από τον Ted Bundy. Αντί να επικεντρώνεται στον χαρισματικό, γοητευτικό άνθρωπο που έπεισε τους ανθρώπους πως ήταν, αυτό το docuseries εστιάζει περισσότερο στην άθλια και ρεαλιστική ιστορία του. Με διάρκεια 4 μονόωρων επεισοδίων, είναι μια μίνι σειρά, που συνδυάζει μια περίπλοκη σειρά δολοφονιών με ένα απλό στιλ παραγωγής επιτυχόντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

The Ripper (2020)

Ομοιότητες: Serial Killer & Συγκλονιστική Υπόθεση

Στις 30 Οκτωβρίου 1975, η αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ διεξήγαγε ένα από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα ανθρωποκυνηγητά της Βρετανικής Ιστορίας. Με την ονομασία “The Ripper“, ο Peter Sutcliffe δολοφόνησε 13 γυναίκες και προσπάθησε να δολοφονήσει 7 άλλες μεταξύ 1975 και 1981. Με την Αστυνομία σε αποδιοργάνωση και τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, το The Ripper εστιάζει στην καρδιά αυτής της έρευνας, αποτελώντας μια συναρπαστική σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Για τους λάτρεις αληθινών εγκλημάτων, το The Ripper είναι μια άλλη καλογραμμένη και συναρπαστική σειρά του Netflix, που ασχολείται με μια περιβόητη υπόθεση, που μάστιζε τη Βόρεια Αγγλία τη δεκαετία του ’70.

The Pharmacist (2020)

Ομοιότητες: Καταδίωξη δολοφόνου

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολικές δόσεις φαρμάκων μεταξύ 2000 και 2015 – και περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς αφορούσαν οπιοειδή φάρμακα. Το Netflix μέσα σε 4 επεισόδια αποκαλύπτει πολύ προσεγμένα πολλές πληροφορίες χρησιμοποιώντας μια απίθανη πηγή: ένα μεσήλικα φαρμακοποιό, τον Dan Schneider.
Με την αστυνομία αδιάφορη, καταχωρίζοντας τον γιο του Dan ως «άλλον έναν δολοφονημένο χρήστη», ο βαρυπενθώντας πατέρας του ξεκινά μια εκστρατεία εύρεσης του δολοφόνου του γιου του. Η αλήθεια είναι πολύ πιο σοκαριστική από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετικά συναρπαστική σειρά που αξίζει να παρακολουθήσετε, αν ήδη δεν έχετε δει.

Manhunt: Unabomber (2017-)

Ομοιότητες: Καταδίωξη δολοφόνου

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το Manhunt: Unabomber θολώνει τα όρια μεταξύ αληθινών γεγονότων και μυθοπλασίας σε αυτήν τη δραματοποιημένη σειρά της υπόθεσης Unabomber του 1995. Το Manhunt είναι μια αξιοπρεπής σειρά με εξαιρετικές ερμηνείες. Έχει επίσης ένα σταθερό ρυθμό, δημιουργώντας μια συναρπαστική, αξιόλογη σειρά για τον περίφημο δολοφόνο ταχυδρομικών βομβών. Ενημερωτικό και εκπληκτικά ρεαλιστικό στην απεικόνιση της έρευνας, Manhunt: Unabomber θα κερδίσει τους fans του είδους ( ή του Paul Bettany).

Don’t F*** With Cats (2019)

Ομοιότητες: Καταδίωξη δολοφόνου

Tι γίνεται όταν συγκρούονται τα υπέρ και τα κατά της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Το docuseries του Netflix Don’t F**k With Cats εξετάζει αυτό το ερώτημα. Εξαιρετικό, σοκαριστικό και οπτικά ιδιαίτερο, στα 3 επεισόδια αποτυπώνεται εξαιρετικά αυτή η υπόθεση. Το Don’t F ** k With Cats είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες προσθήκες αυτής της λίστας, που αξίζουν το χρόνο σας.

Killer Inside: The Mind Of Aaron Hernandez (2020)

Ομοιότητες: Σοκαριστική Υπόθεση

O διάσημος παίχτης της ομάδας New England Patriots, Aaron Hernandez ήταν ένας άντρας που ζούσε διπλή ζωή. Πίσω από τη φήμη και τις διακρίσεις του Hernandez στο γήπεδο, κρυβόταν μια πολύ πιο σκοτεινή πλευρά. Στο στυλ του Netflix, αυτή η απαίσια κρυφή ζωή βρίσκεται στο προσκήνιο ενός αληθινού εγκλήματος. με ένα docuseries 3 επεισοδίων . Χωρισμένο σε επεισόδια διάρκειας μίας ώρας, το Killer Inside είναι μια συναρπαστική και ανατριχιαστική ιστορία ενός διάσημου αθλητή, με καλό ρυθμό πλοκής και πολλές σοκαριστικές λεπτομέρειες.

Evil Genius (2018)

Ομοιότητες: Σοκαριστική Υπόθεση

Mε διάρκεια 4 επεισοδίων το Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist, είναι ένα docuseries που εξερευνά εκτενώς την αληθινή υπόθεση Pizza Bomber Heist, που συγκλόνισε τις Η.Π.Α το 2003. Η σειρά συνδυάζει αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και ειδησεογραφικές αναφορές με νέο υλικό, παρουσιάζοντας ένα παράξενο μυστήριο που συγκλόνισε για αρκετό καιρό την Αμερική.

Making A Murderer (2015-2018)

Ομοιότητες: Αμφισβητήσιμη Υπόθεση & Διεφθαρμένη Αστυνομία

Το Making A Murderer έκανε την αρχή στη δημιουργία docuseries αληθινών εγκλημάτων, όταν προβλήθηκε στο στην Netflix το 2015. Η συναισθηματική έκρηξη υποστήριξης και οι αντιφάσεις σ ‘αυτό το docuseries, ουσιαστικά άνοιξαν το δρόμο για μια νέα σειρά ερωτήσεων σχετικά με την επιβολή του νόμου. Ενώ το docuseries παραλείπει ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, δείχνει αναμφισβήτητα το επίπεδο αστυνομικής διαφθοράς. Γυρισμένο σε διάρκεια 10 ετών, η διαφθορά φαίνεται έντονα στη περίπτωση του Steven Avery, ο οποίος θεωρείται ο πρωταρχικός ύποπτος ενός νέου τρομερού εγκλήματος.