Το Paranormal είναι η πρώτη Αιγυπτιακή σειρά του Netflix η οποία είναι βασισμένη στα βιβλία του Ahmed Khaled Tawfik με τίτλο Ma Waraa Al Tabia.

Η σειρά όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr ακολουθεί την ζωή του καθηγητή αιματολογίας, Δρ. Ριφάτ Ισμαΐλ, ενός μοναχικού και εσωστρεφή ανθρώπου, ο οποίος αρνείται την ύπαρξη υπερφυσικών δυνάμεων, προσπαθώντας πάντα να δώσει μία λογική εξήγηση στις ατυχίες που του έχουν συμβεί στην ζωή του. Η μονότονη ζωή του όμως θα αρχίσει να αποκτάει ενδιαφέρον με τον ερχομό της Mάγκι, μίας φίλης του από την εποχή των σπουδών του στην Σκωτία.

Ο ερχομός της Μάγκι στο Κάιρο ξυπνάει παλιές αναμνήσεις και συναισθήματα στον Ριφάτ. Σύντομα το δίδυμο όμως θα αρχίσει να βιώνει κάποια υπερφυσικά φαινόμενα τα οποία θα τους κάνουν να αμφιβάλλουν για πράγματα τα οποία τα θεωρούσαν μέχρι τώρα δεδομένα.

Κάθε επεισόδιο εξερευνάει έναν τοπικό μύθο της κοινωνίας, με κεντρικά πρόσωπα τον Ριφάτ, την Μάγκι και την οικογένεια του. Η σειρά επικεντρώνεται σε κάθε επεισόδιο σε διαφορετικά μέλη της οικογένειας του Ριφάτ, τα οποία απειλούνται επίσης από τις υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Ριφάτ αρνούμενος να πιστέψει στο υπερφυσικό, προσπαθεί κατά την διάρκεια της σειράς να βρίσκει λύσεις με βάση την λογική και όχι με βάση τις δεισιδαιμονίες της τοπικής κοινωνίας.

Καθώς όμως διάφορα μέλη της οικογένειάς του θα αρχίσουν να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, ο Ριφάτ ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτεί πως η ύπαρξη του υπερφυσικού μπορεί να είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ερχόμενος λοιπόν αντιμέτωπος με φοβίες του παρόντος και του παρελθόντος που θα πρέπει να ξεπεράσει προκειμένου να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, ο Ριφάτ είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα πάντα για να σώσει αυτούς που αγαπάει.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικούς μύθους σε κάθε επεισόδιο, ένα μυστηριώδες κορίτσι με το όνομα Σιράζ φαίνεται να είναι επίσης μία κεντρική φιγούρα της σειράς που παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή του Ριφάτ. Προσωπικά λάτρεψα την ιστορία της, η οποία όπως φαίνεται αποτελεί σημαντικό στοιχείο της σειράς και της ζωής του Ριφάτ κατά την παιδική του ηλικία και όχι μόνο. Κάτι που επίσης λάτρεψα είναι το γεγονός ότι τα γεγονότα της σειράς αποτελούν αφήγηση του Ριφάτ, κάτι το οποίο μας βοηθάει να καταλάβουμε εις βάθος τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του αλλά και τις πράξεις του.

Παρόλου που το Paranormal επικεντρώνεται σε υπερφυσικά συμβάντα, δεν παύει να είναι μία ιστορία, στην οποία η οικογένεια, η φιλία και η αγάπη παίζουν σημαντικό ρόλο, κάτι το οποίο μπορώ να πω πως λάτρεψα. Μπορεί τα εφέ να μην είναι και τα καλύτερα, όμως το Paranormal καταφέρνει να πετύχει εκεί που άλλες σειρές τρόμου/μυστηρίου αποτυγχάνουν, μας δίνει μία πολύ καλή ιστορία, η οποία δεν είναι προβλεπόμενη και η οποία περιέχει αρκετές καλές ανατροπές που θα σας κρατήσουν σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Θα σας πρότεινα επίσης να την δείτε στα αραβικά καθώς είναι η original γλώσσα στην οποία γυρίστηκε η σειρά. Τέλος βρήκα εξαιρετικό και το καστ της σειράς με την ερμηνεία του Ahmed Amin στον ρόλο του Ριφάτ να αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία της σειράς. Εάν είστε λοιπόν λάτρεις των σειρών τρόμου/μυστηρίου σας προτείνω να την δείτε και νομίζω πως δεν θα σας απογοητεύσει.