Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής, στο τέλος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, συναντάται το υπέροχο ακρωτήρι του Σουνίου, ιδανική επιλογή για μια κυριακάτικη βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

Με μια διαδρομή κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας που στην κυριολεξία ανοίγει και χαλαρώνει το μάτι με τα νερά του Σαρωνικού να αποτελούν το φυσικό σκηνικό της απόδρασής σας σε συνδυασμό με την εξαιρετική τοποθεσία του ναού στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου του Σουνίου, η ημερήσια αυτή εξόρμηση θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Ένα από τα σημαντικότερα ιερά του αρχαίου κόσμου και της Αττικής, που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Αρχαίοι Αθηναίοι γνώριζαν πολύ καλά πού να φτιάχνουν τους ναούς τους, στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 444 και 440 π.Χ. όποτε και κατασκευάστηκε.

Εκπληκτικό δείγμα της κλασικής περιόδου, ο ναός του Ποσειδώνα αφιερωμένος στο θεό της θάλασσας, δημιουργήθηκε πάνω στα ερείπια ενός αρχαϊκού ναού και θεωρούταν ιερός τόπος, ειδικά για τους ναυτικούς.

Μέχρι σήμερα διατηρούνται οι δύο παραστάδες της ανατολικής πλευράς και αρκετοί από τους κίονες του ανατολικού τμήματος του ναού, ενώ το δυτικό τμήμα έχει καταστραφεί μέχρι και τη θεμελίωση. Στο χώρο θα θαυμάσετε και τον μεγάλο ιωνικό ναό της Αθηνάς, καθώς έναν μικρότερο δωρικού ρυθμού.

Αυτό που αξίζει να περιμένετε για να απολαύσετε στο μεγαλείο του δεν είναι άλλο από το ονειρικό ηλιοβασίλεμα και την πανοραμική θέα προς το Σαρωνικό, μια εικόνα που εντυπωσιάζει τους πάντες και αφήνει την καλύτερη φωτογραφική ανάμνηση της βόλτας σας εδώ.