Τετραήμερο φεστιβάλ κατά της βίας εναντίον των γυναικών

Διοργανώνεται από τη Γ. Γ. Ισότητας, την Ταινιοθήκη Ελλάδας και την Ισπανική πρεσβεία


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
2:18
18/11/2011
Τετραήμερο φεστιβάλ κατά της βίας εναντίον των γυναικών
loading

Κινηματογραφικό αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας, διοργανώνουν ένα 4ήμερο αφιέρωμα ταινιών, που θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου, με τίτλο 1ο Πανόραμα ταινιών για τη Βία κατά των Γυναικών. Το αφιέρωμα εντάσσεται στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την καταπολέμηση της βίας στις γυναίκες, που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Το 4ήμερο αφιέρωμα, στο οποίο η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, περιλαμβάνει 16 ταινίες μυθοπλασίας, Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκ των οποίων οι ταινίες «Τσιγγάνικη ψυχή» και «Ο αγώνας του Κρίπαν» προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας.

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, στις 20.00 η προσκεκλημένη Ισπανίδα σκηνοθέτιδα Τσους Γκουτιέρεζ, εκπρόσωπος της νέας γενιάς Ισπανίδων σκηνοθετών, θα προλογίσει την ταινία της «Τσιγγάνικη ψυχή», αλλά και την ταινία «Μέσα απ’ τα μάτια σου», της Ιθιάρ Μπογέιν.

Τις προβολές των ταινιών θα πλαισιώσει συζήτηση, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20.00, με βασική ομιλήτρια την καθηγήτρια στο Birkbeck College του Λονδίνου, Joanna Bourke.

Στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης, η Ισπανίδα σκηνοθέτης Chus Guti?rrez, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κυριάκος Κατζουράκης, και η Γ.Γ. Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη.

Το πρόγραμμα του 1ου Πανοράματος ταινιών για τη Βία κατά των Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, έχει ως εξής.

Παρασκευή 25/11

Αίθουσα Α

18.00 Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή

20.00 Τσιγγάνικη ψυχή

22.00 Μέσα από τα μάτια σου

Αίθουσα Β

20.00 Νύφες

Σάββατο 26/11

Αίθουσα Α

17.30 Θέλμα και Λουίζ

20.00 Συζήτηση «Βία κατά των Γυναικών - Κινηματογραφικές Αναπαραστάσεις»

22.00 Ο Ταξιτζής

Αίθουσα Β

20.00 Λιούμπη

Κυριακή 27/11

Αίθουσα Α

18.00 Λουλο

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει