Έναν νέο θεσμό στα μουσικά δρώμενα του καλοκαιριού, με τίτλο «Μεσόγειος η Γειτονιά μας», καθιερώνει από φέτος η Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για τριήμερο φεστιβάλ με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου, που διοργανώνεται από 26 έως και 28 Ιουλίου 2011 στο Γκάζι. Είναι ένα «μουσικό ταξίδι» στη Μεσόγειο και στους λαούς τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Το φεστιβάλ έχει στόχο να επεκτείνει τις δράσεις του και σε άλλες μορφές τέχνης, προκειμένου να καταστεί πρωτοπόρος θεσμός με την Αθήνα στο επίκεντρο.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή για να ερμηνεύσουν τραγούδια σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους, το συγκρότημα Encardia και η Anna Sinzia Villani από τη Σικελία, ο γνωστός Πορτογάλος Fadista Andre Maia, καθώς και οι σπουδαίοι μουσικοί Adel Salameh από την Παλαιστίνη, ο Γάλλος τσελίστας Didier Petit, ο Δημήτρης Βαρελόπουλος στο λαούτο και ο Γερμανός Michael Metzler στα κρουστά. Η μοναδική φωνή του Ισπανού Alfredo Tejada και η δυναμική κιθάρα του συμπατριώτη του Alejandro Chacon, μαζί με τον εντυπωσιακό χορό της Ελένης Γιαννοπούλου θα ξεναγήσουν το κοινό στον κόσμο του flamenco.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της Σαβίνας Γιαννάτου, της Ελληνίδας ερμηνεύτριας που εδώ και χρόνια τραγουδά για τη Μεσόγειο, των Primavera en Salonico, αλλά και των νέων ερμηνευτριών Μάρθας Μαυροειδή και Fide Koksal από τη Σμύρνη.