Το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της Mini θα ξεκινήσει το 2023, μεταξύ άλλων, με το νέο Countryman στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο Mini θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία. Το απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων all-rounder όχημα εναρμονίζεται με το βιώσιμο πνεύμα του εργοστασίου της Λειψίας, που αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της εταιρείας για τη δημιουργία ενός«πράσινου εργοστασίου», τίθεται σε εφαρμογή μια μακροπρόθεσμη στρατηγική βιωσιμότητας για την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας.

Ως το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας, το αμιγώς ηλεκτρικό Countryman (που όμως θα προσφέρεται και με θερμικούς κινητήρες) οδηγεί την μάρκα σε μια εποχή ηλεκτρικής κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο πλήρης μετασχηματισμός σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030 ξεκινά με αυτή τη γενιά μοντέλων. Χάρη σε εξαρτήματα που εξοικονομούν χώρο, όπως η ιδιαίτερα επίπεδη μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία επίσης παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, το Countryman θα προσφέρει στο μέλλον πρόσθετη ευρυχωρία και αυξημένα επίπεδα άνεσης.

Ένα βασικό ανθρώπινο δυναμικό 5.600 εργαζομένων παράγει περίπου 1.000 οχήματα καθημερινά. Το νέο Countryman βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία μαζί με τις BMW Σειρά 1, Σειρά 2 Gran Coupé και Σειρά 2 Active Tourer. Ως εκ τούτου, η μονάδα γίνεται το πρώτο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται μαζί οχήματα μαρκών BMW και Mini.