Η Kia λανσάρει το EV6 GT, ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover υψηλών επιδόσεων που δημιουργήθηκε για τη νέα εποχή της βιώσιμης μετακίνησης. Το EV6 GT, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Kia μέχρι σήμερα, προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις, δυνατότητες μεγάλων ταξιδιών που συνδυάζουν χώρους με άνεση, τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και μεγάλη (πραγματική) αυτονομία.

Η εξωτερική σχεδίαση του EV6 GT διαθέτει σπορ χαρακτηριστικά και αισθητικές βελτιώσεις που υποδηλώνουν τις επιδόσεις του. Το άνετο και σύγχρονο εσωτερικό διαθέτει όλη την τεχνολογία που μπορεί να χρειαστεί ο οδηγός και οι επιβάτες, με ενισχυμένη ασφάλεια και συνδεσιμότητα.

Παρά τις κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις του EV6 GT, το μεταξόνιο των 2.900 χλστ και το επίπεδο δάπεδο έχουν ως αποτέλεσμα ένα εσωτερικό ανάλογο με αυτό πολλών μεσαίου μεγέθους SUV.

Επιπλέον, η έξυπνη και ευέλικτη διαμόρφωση του εσωτερικού προσφέρει 480 λίτρα (VDA) χώρου αποσκευών με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς στη θέση τους. Με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αυξάνεται στα 1.260 λίτρα. Επίσης, διατίθεται ένα μπροστινό πορτμπαγκάζ που παρέχει επιπλέον 20 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης διπλού κινητήρα περιλαμβάνει ένα του ηλεκτροκινητήρα ισχύος 218 ίππων που είναι τοποθετημένος μπροστά και λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν δεύτερο ισχύος 367 ίππων που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος για να παρέχει συνδυασμένη ισχύ 585 ίππων και 740 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (e-LSD) διασφαλίζει εντυπωσιακό κράτημα και σταθερότητα στις στροφές, κατανέμοντας αυτόματα τη ροπή στους τροχούς με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Η μεγάλη μπαταρία 77,4 kWh του EV6 GT και οι δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800 V προσφέρουν αυτονομία 424 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης από 10-80% σε μόλις 18 λεπτά.

Βασισμένο στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της Kia, το EV6 GT προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 260 χλμ./ ώρα με αυτονομία 424 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά).
Επιπλέον, προσφέρει και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης και χειρισμών δίνοντας στον οδηγό του αίσθηση συνεχούς επαφής με το δρόμο.

Τα φρένα (δισκόφρενα εμπρός 380 χλστ και πίσω 360 χλστ.) υψηλής απόδοσης, το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης και η προσαρμοσμένη στις επιδόσεις ανάρτηση (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη) δίνουν αυτοπεποίθηση στον χειριστή, ενώ το εμπλουτισμένο σύστημα Drive Mode Select (Eco, Normal, Sport, GT) του επιτρέπει να προσαρμόζει τον ρυθμό του για καλύτερο έλεγχο υπό διαφορετικές συνθήκες.

Το Kia EV6 GT είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.