Το Ράλι Ακρόπολις 2021 απέκτησε «σχήμα» και η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο «Εθνικός μας Αγώνας» μετά από 8 χρόνια και έχοντας προσαρμοστεί στις προσταγές της εποχής, θα φέρει και πάλι στη χώρα τους πρωταγωνιστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, αγωνιζόμενοι, oμάδες, εκπρόσωποι Τύπου και θεατές θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του εμβληματικού αγώνα, που για την επιστροφή του στο ημερολόγιο της FIA σχεδιάστηκε βάσει των χαρακτηριστικών που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους σπουδαιότερους του είδους: απαιτητικός, με διαδρομή σχεδόν 300 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σκληρός, με ειδικές διαδρομές που φημίζονται για τον δύσκολο χαρακτήρα τους, έτοιμος να «ταξιδέψει» μοναδικές εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, με σχεδιασμό που θα φέρει κάθε εμπλεκόμενο από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Η σημαία της εκκίνησης του 9ου γύρου του Πρωταθλήματος θα πέσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την εικόνα των πλέον σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων κάτω από το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της χώρας, να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι επόμενες τρεις ημέρες θα οδηγήσουν τα πληρώματα αρχικά νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού.

Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με την σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι και για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του αγώνα ο Ταρζάν, που θα διεξαχθεί δυο φορές όντας και η τελευταία ειδική (power stage) του αγώνα που δίνει και τους επιπλέον βαθμούς στους 5 πρώτους της κατάταξης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, στον πίνακα με τις ειδικές η πρώτη διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων, έχει τον αριθμό 2 και αυτό γιατί εκκρεμεί η 1η ειδική διαδρομή που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ακόμα να είναι βέβαιο το πού ακριβώς και τι ώρα.

Πάντως η δοκιμαστική ειδική (Shakedown) θα γίνει στην Λαμία στις 08:00 της Πέμπτης (09/09) και στην συνέχεια οδηγοί και αυτοκίνητα θα μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου στις 17:45 της ίδιας ημέρας θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση. Οδηγοί και αυτοκίνητα θα διανυκτερεύσουν στην πρωτεύουσα και την επομένη (10/09), θα ξεκινήσουν τον κυρίως αγώνα στις 09:00 με κατεύθυνση το Λουτράκι. Ο τερματισμός προβλέπεται την Κυριακή (12/09), ώρα 14:38 στον χώρο της Έκθεσης Λαμίας.

Στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα εμπλουτίζεται με κάθε σχετικό νέο, έχει αναρτηθεί το έντυπο RallyGuide 1, με όλες τις αρχικά απαραίτητες πληροφορίες για αγωνιζόμενους, Μέσα, αλλά και θεατές.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.