Σε απόλυτο θρίαμβο εξελίχθηκε το Ράλι Αυστραλίας για τη Volkswagen. Οι τρεις οδηγοί της γερμανικής ομάδας κατέκτησαν για πρώτη φορά όλες τις θέσεις του βάθρου, ενώ και η VW σφράγισε στη χώρα των καγκουρό τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της πρωταθλήτριας κατασκευαστών του WRC, αν και απομένουν ακόμη τρεις αγώνες.

«Απλά φανταστικά», ήταν η απάντηση του νικητή Σεμπαστιάν Οζιέ στο ερώτημα, πώς νιώθει μετά τη νίκη του στην Αυστραλία. «Τελειώνουμε το Ράλι στις θέσεις ένα, δύο τρία. Αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος, για να δηλώσουμε και πάλι παρουσία μετά την καταστροφή στο ‘’δικό μας ράλι’’ στη Γερμανία», συμπλήρωσε ο Γάλλος. Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα πίεσε μέχρι το τέλος τον Οζιέ και ήταν ταχύτερος από αυτόν στην Power Stage, όμως τερμάτισε με 6,8 δευτερόλεπτα διαφορά δεύτερος. «Ήταν ένας πραγματικά ωραίος αγώνας, τον απόλαυσα. Έχασα τη νίκη εξαιτίας μίας λανθασμένης επιλογής ελαστικών, όμως ήταν συνολικά ένα θετικό Σαββατοκύριακο. Έτσι πρέπει να οδηγώ, αν θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής», δήλωσε ο Φινλανδός. Ο Αντρέας Μίκελσεν τερμάτισε τρίτος και έτσι ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της VW τρεις οδηγοί Polo R WRC στο βάθρο.

Ο Κρις Μικ έχασε κάθε ελπίδα για την τρίτη θέση, όταν τιμωρήθηκε χθες με ποινή ενός λεπτού και ενός δευτερολέπτου, επειδή έκοψε δρόμο με τη Citroen DS3 WRC σε μία στροφή στη δέκατη ειδική διαδρομή. Ωστόσο κατέκτησε την τέταρτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Μίκο Χίρβονεν με Ford Fiesta RS WRC.

Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Hyundai, Πάντον και Νεβίλ στην έκτη και έβδομη θέση, ο Εβανς στην όγδοη μπροστά από τον oμόσταβλο Κούμπιτσα με Ford Fiesta και στη δέκατη ο Αυστραλός Κρις Άτκινσον με Hyundai, που πήρε τουλάχιστον έναν βαθμό στο ράλι της πατρίδας του.

Tα αποτελέσματα αναλυτικά

1. Οζιέ 2:53:18.0

2. Λάτβαλα 2:53:24.8

3. Μίκελσεν 2:54:36.0

4. Μικ 2:55:02.0

5. Χίρβονεν 2:55:11.6

6. Πάντον 2:56:14.2

7. Νεβίλ 2:57:46.2

8. Εβανς 2:58:28.0

9. Κούμπιτσα 2:59:57.8

10. Ατκινσον 3:02:47.4

Πηγή: gazzetta.gr