Από τις πιο πετυχημένες ρετρό εκδοχές του 500, φαίνεται ότι είναι η ειδική έκδοση «Retro 1957» που ετοίμασε η FIAT για το μίνι μοντέλο της.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω έκδοση έχει ως «σημείο αναφοράς» το μίνι μοντέλο της δεκαετίας του 1950, από το οποίο υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα εξωτερικά, τις ζάντες με την ίδια απόχρωση, τα μεταλλικά στοιχεία στους προφυλακτήρες και βεβαίως τα αντίστοιχα λογότυπα.

Επίσης, η έκδοση «Retro 1957» του 500 στο εσωτερικό της φέρει καφέ αποχρώσεις στις δερμάτινες επενδύσεις, που κάνουν αντίθεση με το λευκό ταμπλό και παραπέμπουν στον προγονό του.

Εντυπωσιακός είναι επίσης και ο νέος πίνακας οργάνων, που υπάρχει στο ανανεωμένο 500 και ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες για τον οδηγό, σε σχέση με παλιότερα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκδοση είναι υπερπλούσια σε τεχνολογικά «καλούδια».

Όσο για το μηχανικό σύνολο του Retro 1957, το συγκεκριμένο 500αράκι εφοδιάζεται με τον 1,4 λτ. MultiAir που αποδίδει 100 ίππους και συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, ή προαιρετικά 6τάχυτο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το FIAT 500 Retro 1957 διατίθεται στη μεξικανική αγορά προς το παρόν -πιθανότατα να έρθει και στην Ευρώπη- με τιμή που ξεκινά από τα περίπου 17.300.

Πηγή: autotriti.gr