Μετά την έγκριση των μετόχων σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της Fiat με την Chrysler, ο Sergio Marchionne αντιμετωπίζει τώρα ένα άλλο πρόβλημα που θα τον φρενάρει για μερικούς μήνες.

Ο Marchionne, ο οποίος είναι CEO και των δύο εταιρειών, σχεδιάζει να ενσωματώσει τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Ήδη στην Ολλανδία καταχωρήθηκε η εταιρεία με την ονομασία Fiat Chrysler Automobiles. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα γιγάντιο group που θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσεί το φιλόδοξο επενδυτικό της σχέδιο, ώστε οι ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων να φτάσουν τα 7 εκατομμύρια μέχρι το 2018, από 4,4 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Η Fiat στη Γενική Συνέλευση που έκανε την 1η Αυγούστου, κέρδισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για να προχωρήσει με την συγχώνευση , αλλά ο Marchionne δήλωσε ότι θα αναβάλει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, καθώς υπάρχουν αρκετοί μέτοχοι που δεν συμφωνούν. Το δικαίωμα εξόδου σε μετρητά χορηγείται σε διαφωνούντες μετόχους σύμφωνα με το ιταλικό δίκαιο.

Ο Marchionne αναφέρει πως η έξοδος των μετόχων με ανταλλαγή μετρητών, μπορεί να καθυστερήσει μόνο την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, αλλά δεν θα την εμποδίσει και συνεχίζει «Μην συγχέετε το συγκεκριμένο πρόβλημα με την μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρίας.Είναι μια λεπτομέρεια. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί θα ήταν η καθυστέρηση στις επενδύσεις μας, που προβλέπονται στο επιχειρηματικό μας σχέδιο για την FCA.»

H Fiat κατέχει ήδη το 100% της Chrysler. Στο τέλος του Ιουνίου, η Fiat και Chrysler είχε συνδυασμένα ταμειακά αποθεματικά 29.100.000.000 δολάρια. Αλλά η Fiat δεν έχει πλήρη πρόσβαση στα αποθέματα της Chrysler, λόγω μιας

Πηγή: gazzetta.gr