Συνεχίζεται η δικαστική περιπέτεια του Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος θέλει να βάλει ένα τέλος σ’ αυτή το συντομότερο δυνατόν. Γι’ αυτό και είναι πρόθυμος να βάλει 25 εκατομμύρια ευρώ στη γερμανική τράπεζα BayernLB, όπως έχει γίνει γνωστό από την περασμένη Τρίτη.

Ωστόσο, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung αναφέρει πως οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου αποδέχτηκαν να καταθέσει στο κρατίδιο της Βαυαρίας άλλα 75 εκατ. (συγκεκριμένα γίνεται λόγος για 100 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 74,5 εκατ. ευρώ), προκειμένου να απαλλαχθεί από τις όποιες κατηγορίες για δωροδοκία.

Πάντως, το εν λόγω δημοσίευμα δε σχολιάστηκε από την εκπρόσωπο του δικαστηρίου, με την ακροαματική διαδικασία να συνεχίζεται αύριο, Τρίτη (5/8), και την Τετάρτη (6/8).

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα η ενοχή του Έκλεστοουν, αφού πολλοί μάρτυρες εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την αξιοπιστία του Γκριμπκόφσκι, τη στιγμή που οι δικαστές έκριναν ότι ο Έκλεστοουν μπορεί να μη γνώριζε πως η BayernLB είναι κρατική τράπεζα, που σημαίνει ότι ο Γκριμπκόφσκι ήταν κρατικός λειτουργός.

Από την πλευρά του, το δικαστήριο ακύρωσε τις προσκλήσεις μαρτύρων γι’ αυτή την εβδομάδα, έπειτα από την πρόταση των δικηγόρων του Βρετανού για τα 25 εκατ., ενώ εκτιμάται ότι μετά τις ακροαματικές διαδικασίες της Τρίτης και της Τετάρτης θα ανακοινωθεί επίσημα ότι κλείνει οριστικά η υπόθεση, η οποία ταλαιπωρεί τον 83χρονο άνδρα από τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγή: gazzetta.gr