Με μέρος του μυαλού όλων να είναι ήδη στις καλοκαιρινές διακοπές, η Mercedes μας …ξεμυαλίζει περαιτέρω, παρουσιάζοντας το νέο Marco Polo, ένα πολυτελές compact camper van που στηρίζεται στην V-Class.

Η Mercedes παρουσίασε στο Caravan Salon του Ντίσελντορφ της Γερμανίας το νέο Marco Polo, το οποίο στηρίζεται στην V-Class, κάτι που φαίνεται μόνο κοιτώντας το εξωτερικά. Το εσωτερικό, βλέπετε, έχει μετατραπεί σε ένα compact camper van, αποτελώντας το ιδανικό όχημα για οικογενειακές διακοπές.

Προεξάρχοντα χαρακτηριστικά του Marco Polo αποτελούν το ξύλινο δάπεδο, το οποίο αντλεί έμπνευση από τα σκάφη αναψυχής και οι επιφάνειες που έχουν βαφτεί στο χρώμα της πορσελάνης, ώστε να δημιουργείται μια αίσθηση ευρυχωρίας. Υπάρχει, επίσης, μαύρος γυαλιστερός (piano black) διάκοσμος, μεταλλικές λεπτομέρειες και εσωτερικός φωτισμός τεχνολογίας LED.

Τιμώντας τον χαρακτηρισμό «camper», διαθέτει μια κουζίνα με νεροχύτη, ψυγείο και κουζινάκι με δύο εστίες υγραερίου. Το παρόν δίνουν η σκευοθήκη, μια ντουλάπα και προσαρμοζόμενα – αναδιπλούμενα τραπεζάκια. Highlight αποτελούν τα δύο ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα, τα οποία με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπονται σε κρεβάτι. Επιπλέον, στην pop-up οροφή υπάρχει ένα δεύτερο κρεβάτι, το οποίο διαθέτει –σύμφωνα με την Mercedes- ένα υψηλής ποιότητας στρώμα αφρού.

Κάτω από το καπό, υπάρχει μια ποικιλία 4κύλινδρων μοτέρ πετρελαίου. Η βασική έκδοση Marco Polo 200 CDI έχει απόδοση 136 PS και 330 Nm, ενώ η 220 CDI έχει ισχύ 163 PS και ροπή 380 Nm. Η κορυφαία έκδοση αποδίδει 190 PS ισχύος και 440 Nm ροπής, δύο τιμές που αυξάνονται στιγμιαία κατά την επιτάχυνση στα 204 PS και 480 Nm.

Πηγή: autotriti.gr