H A-Class θα παραμείνει το μικρότερο μοντέλο της Mercedes-Benz, ενώ η Smart ενδέχεται να ανέβει στη μικρή κατηγορία (B segment), ώστε να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Mini της BMW και το A1 της Audi.

Ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Είχαμε μια μακρά διαφωνία σχετικά με το αν έπρεπε να επεκταθούμε στη μικρή κατηγορία (B segment) και τελικά αποφασίσαμε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Το μεγάλο αφεντικό της Daimler έσπευσε να συμπληρώσει: «Υπάρχει η πιθανότητα η Smart να επεκταθεί στην εν λόγω κλάση, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί».

O Zetsche, ο οποίος είναι επίσης και το αφεντικό της Mercedes, εξήγησε πως θα ήταν δύσκολο για τη Mercedes να παραμείνει επικερδής, διαθέτοντας ένα μικρότερο μοντέλο. Η άκρως ανταγωνιστική κατηγορία διαθέτει ήδη καθιερωμένα premium μοντέλα, όπως το Mini της BMW και το A1 της Audi.

Το καλοκαίρι, η Smart θα λανσάρει την τρίτη γενιά του ForTwo και τη δεύτερη εκδοχή του τετραθέσιου ForFour. Το τελευταίο, με μήκος γύρω στα 3,5 μέτρα, θα σταθεί απέναντι στα (σχεδόν premium) FIAT 500 και Opel Adam.

Μένει, λοιπόν, να αποφασιστεί αν η Smart θα αποφασίσει να ανέβει λίγο περισσότερο, φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 4 μέτρα, ώστε να τοποθετηθεί απέναντι στα ηχηρά ονόματα του B segment.

Πηγή: autotriti.gr