Παλιότερες αναφορές έκαναν λόγο για μια κοινή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις νέες γενιές των Alfa Romeo Spider και Mazda MX-5.

Σε νεότερα δημοσιεύματα όμως, ο Sergio Marchionne, CEO του ομίλου FIAT, φέρεται να δηλώνει ότι η νέα Alfa Romeo Spider θα κατασκευάζεται στην Ιταλία και πως δεν θα έχει καμία σχέση με το νέο Mazda MX-5.

Αντίθετα, το ιταλικό μοντέλο θα πατήσει στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα, ονόματι Giorgio της εταιρείας -όπως και πολλά άλλα μοντέλα της Alfa Romeo- που θα «αφαιρέσει» βάρος από το αμάξωμα του εν λόγω σπορ κάμπριο (σε σχέση με την παλιά γενιά). Παράλληλα, ας σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας ορίζει την επίσημη πρεμιέρα της νέας Spider το 2016.

Επιπλέον, από την κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα μπορούμε να διακρίνουμε το νέο μοντέλο, που θα διαθέτει αρκετά ρετρό στοιχεία όπως τα μπροστινά φώτα, με τις ακμές και τις γωνίες του αμαξώματος να τονίζουν περισσότερο το δυναμικό προφίλ του.

Επίσης, πηγές αναφέρουν ότι το νέο σπορ μοντέλο θα ενσωματώσει και πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονιζόμενο πρωτότυπο 2uettottanta, που είχε παρουσιαστεί παλιότερα και έφερε την υπογραφή του οίκου Pininfarina.

Μηχανικά τώρα, οι φήμες θέλουν η νέα Spider να «φορά» έναν 1.400άρη turbo κινητήρα που θα αποδίδει πολύ πάνω από 160 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr