Η γαλλική DS Automobiles, η πολυτελής μάρκα του ομίλου PSA, εισάγει στην Ελλάδα το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο στα Premium Compact SUV, που φιλοδοξεί να γίνει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Εντυπωσιακό, κομψό, με λεπτομερή κατασκευή το ηλεκτρικό γαλλικό SUV, κινείται από ένα ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με ροπή 260Nm, που δίνει στο όχημα την δυνατότητα επιτάχυνσης από 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και από 0 έως 50 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Με τα προηγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας (προσφέρουν μέχρι και 20% της αυτονομίας που γίνεται κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον) και διαχείρισης της μπαταρίας (αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης), το ηλεκτρικό SUV διαθέτει αυτονομία της τάξεως των 320χλμ. (WLTP) και δυνατότητα γρήγορης επαναφόρτισης έως και 80% σε μόλις 30 λεπτά μέσω ενός σημείου φόρτισης ισχύος 100kW.

Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσφέροντας ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Τα προσόντα αυτά σε συνδυασμό με το σχολαστικά σχεδιασμένο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό με την πλήρη απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους και κραδασμούς, επιτρέπει στους επιβάτες να απολαύσουν τις μετακινήσεις με άνεση ανώτερης κατηγορίας.

Το DS 3 Crossback E-Tense διατίθεται σε 2 εκδόσεις, SoChic, SoChic Connected, με πλήρη εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση (SoChic). Οι ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές διαμορφώνονται για την 1η έκδοση στα 42.000 € και για την 2η στα 43.500 €.

Όμως, σύμφωνα με την πρόσφατη προκήρυξη της Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, οι τιμές αυτές στα 35.919 και 37.238 ευρώ αντίστοιχα για όσους δικαιούνται κρατική επιδόστηση (συμπεριλαμβανομένης και της προαιρετικής επιδότησης απόσυρσης των 1000 ευρώ). Στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνονται οι κατηγορίες ΑμεΑ, Τρίτεκνοι/Πολύτεκνοι, στις οποίες προβλέπεται προσαύξηση επιδότησης κατά 1.000€.

Post-production : Astuce Productions

Παράλληλα με τα οικονομικά κίνητρα αγοράς, οι κάτοχοι ενός αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 CrossbackE-Tense επωφελούνται και από σημαντικά φορολογικά κίνητρα, όπως:

  • Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
  • Ελεύθερη στάθμευση σε ελεγχόμενες ζώνες
  • Εξαίρεση της αγοράς από την ετήσια αντικειμενική δαπάνη
  • Μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης
  • Και άλλα σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρίες

Νίκος Τσάδαρης