Σχέδιο «σωτηρίας» από την Daimler για να περιορίσει τις ζημιές από τον κορονοϊό

Ο περιορισμός των ωρών εργασίας αποφασίστηκε μεταξύ άλλων


AUTO
21:33
28/07/2020
Σχέδιο «σωτηρίας» από την Daimler για να περιορίσει τις ζημιές από τον κορονοϊό
4
loading

Ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει ως στόχο την περικοπή δαπανών, θα θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα ο όμιλος Daimler, στο οποίο κατέληξε η εργοδοσία μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα που αποφασίστηκαν, προβλέπουν -μεταξύ άλλων- τον περιορισμό ωρών εργασίας για εργαζόμενους τόσο στη διοίκηση όσο και στην παραγωγή της εταιρίας, χωρίς αντίστοιχη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά με αναστολή της καταβολής του καθιερωμένου μπόνους για το 2020 και μετατροπής του μπόνους του 2021 σε ημέρες κανονικής άδειας μετ' αποδοχών.

«Τα συμφωνηθέντα μέτρα έχουν ως στόχο να απαντήσουν στην ειδική οικονομική επιβάρυνση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και στην περαιτέρω διασφάλιση της απασχόλησης», αναφέρει η εταιρία σχετικά με την συμφωνία, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Daimler σχεδιάζει «να μειώσει σημαντικά το κόστος προσωπικού από το τέλος του 2022 και εφεξής», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βίλφριντ Πορτ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους, «για τη σημαντική προσωρινή συνεισφορά τους στην από κοινού υπέρβαση της κρίσης».

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και να λύνουμε μαζί τα μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά προβλήματα. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να βγούμε πιο δυνατοί και ασφαλείς από την κρίση, κατοχυρώνοντας το μέλλον της εταιρίας και των θέσεων εργασίας», σημείωσε ο κ. Πορτ και πρόσθεσε ότι η απασχόληση στην Daimler παραμένει διασφαλισμένη έως το 2030, ενώ εξακολουθούν να αποκλείονται περικοπές προσωπικού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  Οι ζημιές είναι από λάθος επιλογές, όχι από τον κορωνοϊό. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνουν εντυπωσιακά τις πωλήσεις τους εν μέσω πανδημίας. Οι εταιρίες που πουλάνε ηλεκτρικά μετράνε υψηλά κέρδη από αυτά.

 2. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Ο κόσμος αγοράζει κυρίως τα απαραίτητα.... Και παρόλα αυτά η οικονομία πάει κατά διαόλου! Συμπέρασμα.... Ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε μη αναγκαία αγαθά. 😁

 3. avatar True

  Τεράστια Εταιρεια και φαίνεται σε όλα τα επίπεδα. Κοινωνικα δίκαιη.

  1. avatar Ουστ ρε

   Πως το ξερεις, για πες μας με επιχειρήματα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει