Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, μια ομάδα μηχανικών της Mazda επιθυμεί να κατασκευάσει περισσότερα πισωκίνητα μοντέλα το επόμενο διάστημα.

Από την  άλλα, η Mazda μπορεί να δέχεται την άποψη των μηχανικών, αλλά από τα λόγια στην πράξη υπάρχει μεγάλη… απόσταση.

Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη και κατασκευή ενός νέου μοντέλου μπορεί να αναβαθμίζει την εικόνα της φίρμας, όμως το κόστος θα είναι πολύ υψηλό. Γι αυτό το λόγο, φήμες θέλουν τη συνεργασία της Mazda με την Alfa Romeo.

Επίσης, κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα πισωκίνητο μοντέλο σε κατάσταση δοκιμών με χαρακτηριστικά στοιχεία και από τις δύο εταιρείες.

Βέβαια, δεν υπάρχουν ακόμα απτές αποδείξεις για αυτή τη συνεργασία. Σε περίπτωση όμως ολοκλήρωσης της συμφωνίας αυτής, αυτόματα ενεργοποιείται και το project του ιαπωνικού ρόουντστερ.

Έτσι λοιπόν ένα νέο MX-5 θα παρουσιαστεί επίσημα μέχρι το 2015, παραμένοντας πισωκίνητο και με τον κινητήρα μπροστά, ενώ θα είναι και πιο ελαφρύ από το τωρινό.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, η ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία αποκαλύπτει ένα πολύ δυναμικό ρόουντστερ, το οποίο θα αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν του MX-5.

Πηγή: autotriti.gr