Η Bentley, μετά την ακύρωση παραγωγής της Mulsanne Cabriolet τις προηγούμενες μέρες, αποφάσισε να επιβεβαιώσει ότι μέχρι το 2018 θα κυκλοφορήσει ένα νέο τετράθυρο coupe, για να ανταγωνιστεί τη Mercedes-Benz CLS63 AMG και τη BMW M6 GranCoupe.

Ειδικότερα, μπορεί το 2018 να είναι μακριά και στο μεταξύ να συμβούν πολλά, όμως η πρόθεση της Bentley είναι να κατασκευάσει το συγκεκριμένο μοντέλο, που θα διαθέτει τη γνώριμη, κομψή και πολυτελή καμπίνα, που μας έχει συνηθίσει η φίρμα, προκειμένου να ικανοποιεί το απαιτητικό της πελατολόγιο, που θα πρέπει να καταβάλλει 125.000 μέχρι 150.000 ευρώ κατ εκτίμηση για να το αποκτήσει.

Επιπλέον, η μάρκα ανακοίνωσε ότι το εν λόγω μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα του ομίλου VW, MSB, όπως κι η επόμενη Panamera, που θα λανσαριστεί το 2015. Επίσης, μηχανικά θα τροφοδοτηθεί από V6 σύνολα πετρελαίου και βενζίνης της Bentley.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η αγγλική εταιρεία έχει επικεντρωθεί και στο λανσάρισμα του νέου της SUV, το οποίο προβλέπεται να συμβεί τέλος του 2015, αρχές του 2016.

Το συγκεκριμένο SUV θα είναι ιδιαίτερα πολυτελές και θα τροφοδοτείται από έναν 12κύλινδρο κινητήρα, με απόδοση 575 έως 650 ίππους, ενώ θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με την επόμενη γενιά του Audi Q7, Porsche Cayenne και Lamborghini Urus. Σχεδιαστικά θα βασιστεί στο EXP 9 F concept, αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις.

Τέλος, η ναυαρχίδα της Bentley, Mulsanne θα αντικρίσει την αντικαταστάτρια της το 2020, με μια αναβάθμιση, για να σταθεί απέναντι από τη Rolls-Royce Phantom, ενώ θα φέρει έναν W12 κινητήρα (καθώς σταματά ο V8 6.75 λτ.), που θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης.

Παραπάνω εικονίζεται η επετειακή έκδοση της Bentley Mulsanne προς τιμή των αγώνων LeMans.

Πηγή: autotriti.gr