Μετά την παρουσίαση του νέου i3, η BMW σκέπτεται τα επόμενα βήματα στο τρόπο της πιο οικονομικής διαχείρισης των καυσίμων και της παράλληλης αξιοποίησης της ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Dr. Norbert Reithofer, πρόεδρου της γερμανικής φίρμας, οι νέες τεχνολογίες, όπως αυτές που αποκαλύφτηκαν στο ηλεκτρικό i3, παρέχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία στη BMW, να προχωρήσει με πιο γοργά βήματα στη δημιουργία νέων μηχανικών συνόλων, τα οποία θα εξοικονομούν ενέργεια και καύσιμα, ώστε με λιγότερη κατανάλωση να επιτυγχάνονται οι βέλτιστες αποδόσεις των κινητήρων.

Μάλιστα ο κ. Reithofer επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ η εταιρεία θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και της επανάστασης (Evolution & Revolution)».

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η BMW επεξεργάζεται ένα project όπου ενσωματώνει ένα σύστημα κυψελών καυσίμου σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς αυτή η επιλογή μπορεί να προσφέρει συντομότερους χρόνους ανεφοδιασμού και θα επιτρέπει ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Μια τέτοια προοπτική άλλωστε είναι μεν καινοτόμος αλλά ταυτόχρονα εφαρμόσιμη, γι αυτό κι οι τεχνικοί της BMW σύντομα θα έχουν ένα «απτό» αποτέλεσμα, κατά τον ιθύνοντα νου της φίρμας.

Τέλος, μεταξύ άλλων ό κ. Reithofer επιβεβαίωσε, ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να δημιουργήσει δέκα ολοκαίνουργια μοντέλα μέχρι το τέλος του 2014. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι το Active Tourer και το i8 plug-in υβριδικό, το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει η παραγωγή του μέσα στο 2014.

Πηγή:autotriti.gr