Η μεγάλη ιστορία της Alfa Romeo έχει χαρακτηριστεί από sport sedan ισχυρής προσωπικότητας, τα οποία στις ημέρες μας ουσιαστικά λείπουν από την γκάμα της.

Τα στελέχη της είναι σαφώς ευχαριστημένα από την πορεία και την ποιότητα των MiTo και Giulietta, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για ένα brand name σαν το δικό τους.

Έτσι λοιπόν, στα σχέδιά τους υπάρχει μια νέα Giulia, που θα προκύψει το 2015 και θα ανταγωνιστεί την «τριάρα» της BMW.

Επίσης, στα πλάνα των Ιταλών περιέχεται και μια νέα Alfetta, με τη φιλοδοξία να εμφιλοχωρήσει στην «πεντάρα» της BMW και τη Mercedes E-Class.

Πέρα από τα sport sedan όμως, υπάρχει η σχετικά νέα και πολλά υποσχόμενη κατηγορία των crossovers, στην οποία η Alfa Romeo επιθυμεί επιτέλους να εμπλακεί. Οπότε είναι πιθανό να ετοιμάσουν έναν ανταγωνιστή της BMW X1 το 2017 και της BMW X3 το 2018.

Όσο για τους κινητήρες που θα βρεθούν στην «οροφή» των νέων αυτών μοντέλων της, θα υπάρχει στήριξη από την ομογάλακτη Maserati, με twin-turbo V6 μηχανικά σύνολα, που θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των οκτώ σχέσεων.

Αυτά είναι τα σχέδια, μένει να δούμε πότε και πώς θα προχωρήσουν.

Πηγή: 4troxoi.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.