Αυτό είναι το νέο VW Golf GTI. Βασίζεται στο νέο Golf 7ης γενιάς και είναι πιο δυνατό από ποτέ. Το πιο σημαντικό στοιχείο του είναι ότι αποτελεί τον ορισμό του κωδικού του.

Αν ρωτήσουμε κάποιον να αναφέρει ένα μοντέλο GTI που του έρχεται στο μυαλό, είναι μάλλον απίθανο να πάρουμε απάντηση που να μην περιέχει τη λέξη «Golf». Εξαιτίας του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 1976, δημιουργήθηκε μία ολόκληρη υποκατηγορία, αυτή των hot χάτσμπακ, που συνδυάζουν την ευκολία ενός συμβατικού μοντέλου ευρείας παραγωγής, με την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, σε ένα πακέτο που δεν είναι ασύμφορο.

Κινητήρας: Με περισσότερους ίππους από ποτέ

Κάτω από το καπό υπάρχει ένα γνωστό σε όλους μοτέρ. Πρόκειται για τον 2λιτρο TFSI, με turbo, άμεσο ψεκασμό και ισχύ που έχει ανέβει στους 220 ίππους. Ο κινητήρας προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, «ακούγεται» υπέροχα και ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του μοντέλου.

Η πλούσια ροπή του χαρίζει εξαιρετική απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και γεμάτη επιτάχυνση σε μεγάλο εύρος στροφών.

Εσωτερικό: Κορυφαία ποιότητα και λειτουργικότητα

Το πιο ενδεικτικό διακριτικό στο εσωτερικό είναι το καρό μοτίβο («Clark» τo ονομάζει η VW) στην ταπετσαρία, ενώ ο ουρανός είναι μαύρος και υπάρχει κόκκινος κρυφός φωτισμός.

Κόκκινος είναι και ο φωτισμός του πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχει σπορ τιμόνι και λεβιές με τα διακριτικά GTI, διακοσμητικά σιρίτια περιμετρικά και αλουμινένια επένδυση σε πεντάλ και footrest.

Οδική συμπεριφορά: Νέο πλαίσιο, νέα ηλεκτρονικά, νέα ήθη

Η οδική συμπεριφορά είναι που κάνει τη διαφορά στο Golf GTI καθώς ανέκαθεν μπορούσε και συνδύαζε το σπορ με το πολιτισμένο.

Το νέο GTI έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα, σχετικά με τις προηγούμενες γενιές του. Το νέο πλαίσιο στο οποίο βασίζεται (η πλατφόρμα MQB του ομίλου VW) το έχει κάνει ελαφρύτερο από το προηγούμενο και, σύμφωνα με τη VW, πιο στιβαρό. Αυτό φαίνεται παντού και κάνει ακόμα πιο απολαυστική την οδήγησή του.

Πηγή: autotriti.gr